Dessutom är mitt (som jag snott från Ica) sconesrecept världens bästa. För det första för att de är så goda. För det andra för att de är så enkla att göra (helt kladdfritt- I promise!). Och för det sista så är de faktiskt nyttiga och icke-fettbildande. Långsamma kolhydrater, mycket protein och lite fett så att man håller sig mätt och glad länge. Så om man har lust kan man äta åtta stycken med extra smör och ost utan att bekymra sig över att eventuellt tvingas simma i vassen. Ingen risk.
Till och med min man som vanligtvis avskyr det mesta som heter "nyttigt", "fiberrikt", "fettsnålt" och "hälsosamt". Till och med en kinkig en som Robert älskar dessa och tycker att de är fluffiga och härliga.
Ok, beredda för här kommer receptet: (Från Ica.se)
Ingredienser
- 2 dl dinkelsikt
- 1 1/2 dl fullkornsdinkel
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl kesella/kvarg 1%
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kesella, mjölk, smör och ägg. Tillsätt det i mjölkblandningen.
- Klicka ut smeten i bullformar. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
MUMS!!! |
Jag brukar använda en muffinsform som jag smörar lite. Det blir toppen. Dessa scones blir ganska små så man kan äta många med gott samvete. Jag brukar ha Philadelfiaost, marmelad och ost på. Men smör och ost är också finfint!
Titta här så nöjda och belåtna jag. Linda och Henke är efter vårt sconesfikande! |
Men vad underbart med en nyttigare variant av scones och när det låter som de är goda också! :) De måste jag definitivt testa!
SvaraRaderaDet är mysigt att läsa din blogg Sofie och dina twins är så gudomligt söta! :)
Kram!
Kul att du följer oss Bea! Jag läser ju din blogg också)=
SvaraRaderaOch du bör absolut baka dessa góscones! Mums!