måndag 24 oktober 2011

Next: Koh Samui

Hotel samui
Poolen... Inte så tokig

img
Stranden (bredvid). Inte heller så värst tokig.

img
Rummet (eller sviten) kan jag leva med också..
Den 1 november kommer vi att lämna Koh Chang för Koh Samui. Vi har precis bokat vårt nästa boende. Jag känner att jag bara måste bara ge er alla ett HETT tips! Agoda.se Vi bokar alltid våra hotellrum via denna sajt och hittar alltid kalaspriser. Att resa med ett charterbolag såsom Fritidsresor eller Ving är som att kasta pengar i sjön eller sätta eld på dem! Man är faktiskt riktigt, riktigt dum. Man behöver ju inte vara rymdnanoteknik-fysiker för att använda internet. Att boka flyg och hotell skulle nog tom min mormor klara tror jag...
Att flyga till Koh Chang och bo på vårt nuvarande boende på KC Grande Resort and Spa i 2 veckor kostar med Fritidresor 44 000 kr. Hugaligen så dyrt! Vi betalar långt under halva priset för samma sak- 17 lax, för både flyg Sverige-Bangkok tur och retur plus detta fina hotell i 14 dagar. Samma sak med vårt nästa hotell på Koh Samui. Via charter kostar det 30 000 för två veckor för bara boendet. Vi ska bo där i 3 veckor och betalar 9000 kr. Och då kommer vi inte ens att bo i ett vanligt rum utan i en svit. Och frukost ingår. Det låter ju för bra för att vara sant- som bluff och båg och likt fantasier hos en hallucinerande jamaican men det är faktiskt sant. Vi har ju bokat med Agoda tidigare och vi har aldrig stött på problem eller missförstånd.
Nej, hata charter! Då man åker charter måste man dessutom sitta och vänta i en äcklig buss för att ta sig från flygplatsen till hotellet. Då man reser själv så stegar man bara fram till närmsta taxi (det finns alltid hundra bilar direkt efter ankomsthallen- bara att välja och vraka- säga adressen och man är framme snabbt och bekvämt). Då man åker charter måste man först vänta på de feta tyskarna som ska handla Snickers och de trashiga ryssarna som ska handla vodka på Tax-Freen (inga fördomar här inte..=) ). Sedan ska busschaffisen ta ett bloss. Och 60 min senare (förhoppningsvis) rullar bussen iväg- samtidigt som vi som tog taxin redan ligger på hotellrummet och gottar oss. Så dagens tips: Agoda.se!

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Fan va gött ni ser ut att ha det! Jag är inte sååå lite avis när jag försöker underhålla mina två skrikmonster 24-7! Njut nu!

    SvaraRadera