söndag 24 juni 2012

Långhelg i skogen

Vi har idag kommit återvänt till civilisationen efter 4 dagar i skogen. Inget nät på mobilen och 2 mil till närmsta Ica-butik. Både mysigt och skräckinjagande. Vi har spenderat dessa dagar i en idyllisk liten stuga med bästa tänkbara sällskap i form av nära vänner och vi har älskat varje minut. Twinsen har njutit över att få springa omkring utomhus hela dagarna och har dessutom blivit bortskämda med både total uppmärksamhet, lek, bus och inte så värst nyttig kost. Självklart har vi spenderat en traditionsenlig midsommar (jag älskar traditioner!!) efter konstens alla regler. Årets första dopp är avklarat, vi har lekt fåniga med skrattretande lekar komponerade av min man, vi har byggt midsommarstång, frossat i fantastisk midsommarmat, grillat och plockat blommor. Om kvällarna har jag varit lite orolig över att bli mördad av en motorsåg eller dylikt av Jason Voorhes eftersom jag tyckte hela upplägget med "ett gäng vänner i stuga långt inne i skogen bredvid en liten sjö" ingav en viss Fredagen den 13:e-känsla. Men vi överlevde helgen utan besök av brutala mördare. Tur. 
Här kommer ett gäng bilder från i torsdags samt lite från själva högtidsdagen midsommarafton. Resterande glimtar från vår helg kommer senare.
Min bästaste och finaste Linda! Vi hade ärofyllda uppdraget att handla all mat till 11 pers till tre dagar (samtliga måltider, tillnehör och snacks). Vilken pärs! Hela helgen har våra ganska glupska män dessutom tjatat hål i huvudet på oss över oro att maten skulle ta slut. Trots att vi handlade ca 50 % av sortimentet på ica Kvantum. Maten tog inte slut såklart och ingen behövde svälta. Men nästa år får någon annan handla.

Twinsen har lekt och lekt och lekt och lekt. Och lekt. De har varit alldeles underbara hela helgen och då barnen är nöjda med livet är livet ganska lätt att leva. Dessutom har de stupat i säng varje dag kl 18.30 så att vi har fått många härliga barnfria timmar med våra vänner på kvällen! Ovärderligt!

Henke är favoriten! Inte så konstigt.

På väg till beachen!

Vi badade faktiskt alla fyra. Vissa mer frenetiskt än andra. Mina ben domnade bort av kylan. Burr!

Ge Robert lite vatten att plaska i och solsken så skulle han överleva utan vatten och mat i tre veckor. Och dessutom va glad.

Vi väntar på att maten ska bli klar på grillen. Papptallrikar är för övrigt en effektiv grej för att underlätta att hålla sams och undvika onödigt gnäll då många bor under samma tak. Fula men fantastiska ändå!!

Sportnördarna bunkrade upp med öl och karameller framför någon enormt viktig match..

Alvina var inte riktigt lika överväldigad som sin far..

Och så var det midsommarafton och självklart måste man ha en midsommarstång!!!  Har ni sett våra händiga män. De var så duktiga så. Bara Robert som gnällde lite över att det var väldigt guppigt och gropigt i skogen då de skulle fixa björk. Han är så gullig. <3

Vi ramlade naturligtvis in i könsstereotypa könsroller. Det hör ju till på högtiderna =) Männen arrangerade själva stången och vi plockade blommor och gjorde fiiint. Varför Alvina borstar tänderna på bilden får ni fråga henne om.
Bara så nu vet fick kidsen också ta på sig tjusiga midsommarkläder...men jag ville hålla dem hela och rena i allafall på fm..

Vi ser lika stela ut som två 7 åringar på sin första skolavslutning. Trots att vi är minst stela i hela världen.  

Jordgubbar, glass, grädde och skumpa. Inte så tokigt..

2 kommentarer:

  1. Ser ut som ni har haft det riktigt skönt! Jag bara undrar i mitt stilla sinne hur R överlevde utan att se kvartsfinalerna i EM... Eller de kanske han såg, trots att ni var utan mobiltäckning? Kramisar

    SvaraRadera
  2. Vi hade TV i huset. Annars hade vi nog inte kunnat åka =)

    SvaraRadera