söndag 12 augusti 2012

Helg a lá Vilahamn

Hej! En helg har snabbt passerat och vi laddar inför en ny 180 km/h-vecka. Helgen har varit bra! Så bra som man kan ha det med två tvåårstrotsiga twins som verkar ha en outtömlig energireserv. Helgen kan alltså beskrivas som bra, men utmattande. Det är skönt att det är måndag i morgon så man får vila upp sig lite :) Förutom att springa och gapa efter våra kids så har jag och min kära make både gapat på varandra och varit på romantisk dejt. Så här lät gapet:
R: Sofi, ikväll kan vi väl laga trerätters och typ låtsas att vi går på romantisk dejt?? (R kommer in på toaletten där jag sitter, full färd med att uträtta mina behov, de av mer illaluktande karaktär). Jaa, jag vet! Vi GRILLAR! (Varför är jag inte förvånad..)
S: Men Robert, för i h-e. Jag sitter på toa. GÅ UT!!!
R: (utan att lyssna på mig). Och så dricker vi något gott vin och så sitter vi och äter lääänge och pratar om livet och kanske planerar nästa resa och...
S: Men vad är det för FEL på dig. GÅ UT!
R: Men. (Förvånad uppsyn) Gud vad du är trååkig. Vill du inte att vi ska gå på romantisk dejt??
S: Jo, men jag har lite svårt att känna de romantiska vibbarna samtidigt som det trycker på och dessutom stinker gammalt dött kadaver här. GÅ UUUUT!! NUUUU!!!!!!!!!!!
Sedan satt vi, tysta som i graven och surade i bilen på väg till stranden. Robert var sur för att jag var så trist och romantiskt oengagerad. Jag var sur eftersom jag tycker att höjden av icke-romantik är att tillbringa tid tillsammans på dass då den ena skiter. Som tur är så är ingen av oss lång-sura och väl på stranden var vi alla vid gott mod igen. Hur blev det med den romantiska dejten då? Jo, den blev väldans trevlig, romantisk och välsmakande. Inte så värst lång dock. Tvillingföräldrar är ju lite trötta av sig.


Helgen har bjudit på sommarväder (HURRA!) och vi har tillbringat både lör och sön vid havet! Livet som tvillingförälder blir faktiskt liiite lättare då man befinner sig på utflykt. Bad, sandslott, glass och lek håller våra små på glatt humör. Jag och Robert älskar också strand-livet men har ganska frekvent glott avundsjukt på alla som får ligga platt fall i en solstol och pressa hela dagen lång utan att röra sig en meter. Hur många år har vi kvar dit??

Vi har tryckt i oss ett antal glassar..

Notera min trött-min som betyder: snälla Alvina, kan vi inte bara lägga oss på filten och slappa nu. Bara en kvart!! Snälla. Alvina: Oh NO. Nu springer jag och snor den där mesiga 1-åringens hink för åttiofjärde gången!! MOahahaha!

Kaspian spanar lite..

Vi har fångat krabbor och räkor..

Här har jag precis druckit min 5:e kaffekopp. Ganska pigg och nöjd faktiskt.

Och så tänkte jag bjuda på en bildkavalkad på min romantiska och härliga man. Så här läcker ser han ut bakifrån..

Och från sidan. Mumsfilibabba..

Och framifrån. Min alldeles egna grilltokiga man som jag älskar alla dagar! Inte hela dagarna alla dagar. Men alla dagar!

Våra små monster. De är världens bästa och världens jobbigaste samtidigt.

Sol, hav, skratt och kärlek. Vad kan man ber begära? Jag ser fram emot en ny vecka tillsammans med de finaste som finns. Min familj. <3

Jag vill ha meeeer köttbulle pappa!!

2 kommentarer:

  1. Sofi! Jag ÄLSKAR din blogg! Sitter och skrattar hejdlöst (som vanligt) när jag intar min dagliga portion av ditt skrivande. Visade även Kefa detta inlägg som skrattade högt vid ett flertal tillfällen i gungstolen :) Ni är verkligen härliga ni två! Och vilken start på terminen du verkar ha fått med din "nya" superman! :) trots det ovälkomna toabesöket! Haha! Ha en fantastisk vecka!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir! Tack! Jag hoppas ni också har en toppenvecka mitt i all vardagstrixande. Kram

    SvaraRadera