tisdag 14 augusti 2012

Förenkla livet

Hej! Här rullar det på. Rullirullirull. I veckan har vi invigt Linas matkasse. Himla smart alltså. Igår kom det en liten trevlig prick och dumpade tre stora påsar mat hos oss. Ekologiskt kött och väääldigt mycket grönsaker till min stora glädje och Robert fasa. Kylen känns iallafall fin och grön och extremt fräsch. Kul att få hem sådan man själv aldrig köper. Typ maché-sallad, salladslök, färska persilja och fänkål. Idag har vi dessutom premiärlagat och ätit och det smakade väldigt gott!
Jag tycker att, om tillfälle ges, så ska man sträva efter att använda sin hjärna så lite som möjligt. I allafall då det kommer till vardagsmeten. Jag är ju extremt klok, klipsk och smart =) Det vet ni =). Men IBLAND är jag extremt knäpp, trög och förvirrad. Dessa tillfälliga sinnesförvirringar beror uteslutande på följande: jag är trött, jag har lågt blodsocker eller jag har för mycket i huvudet samtidigt. 80 % beror på det sista alternativet. Att konstant hitta på nya spännande, hälsosamma och goda maträtter kan ju göra vem som helst tokig och matt. Att samtidigt ha ambitionen att jobba heltid och ta hand om två tvååringar är mission impossible. Eller kanske inte impossible men det är ju onödigt att göra livet mer komplicerat och jobbigt än vad det redan är. Så vi känner oss nöjda med vårt val med vår Linas matkasse. Och Robert har ätit salladslök och soltorkade tomater utan att rynka på näsan och grimasera. En seger bara det. För mig är det viktigt att twinsen äter bra. Jag och Robert har ju växt klart och även om vi skulle äta mackor, fil eller kanske tidningspapper till middag en vecka så skulle det inte vara något katastrof. Men jag vill att twinsen äter hälsosamt, näringsrikt och varierat. Då jag är stressad och trött kommer jag bara på en enda maträtt och det är makaroner och korv. Twinsen blir ju inga biafrabarn av makaroner och korv men det känns inte bra och det överensstämmer inte med mina värderingar.
Smart och duktig tjej! Bild från google.

2 kommentarer:

  1. Får du twinsen att äta maten då? Pys äter typ BARA pasta med ketchup, plättar/pannkakor/våfflor med fruktpuré, hemgjord vegansk pizza, klyftpotatis, nektariner, äpplen, ris med soja, mackor, nötter, russin och sojayoghurt/sojamjölk. Och han blir alltmer kräsen för varje dag som går. Gissa om jag jublade när han åt flera portioner lasagne (vegansk) för någon dryg vecka sedan och en jätteportion wokade risnudlar igår...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja, de är tack och lov inte så kinkiga med maten. De äter allt förutom pannkakor:)

      Radera