onsdag 8 januari 2014

Icke-spontan

Hej! Två dagar i Australien har passerat. Två dagar som kanske inte riktigt blev som vi hade planerat. Jag är en person som gillar att planera, att sätta agendor och liksom ha lite koll i förväg. Så igår hade vi planerat en dagstur till Watson Bay, ett mysigt litet ställe med fin strand ca 15 min med färja från där vi bor nära operahuset. Vi skulle strosa, bada, fika och mysa. Då vi anlände hängde regnet från en grå himmel, vinden nöp och det var faktisk kallt. Alvina grät och ville ha strumpor på sig. Vi hade faktiskt inte ens reflekterat över att det skulle kunna vara kallt i Australien vid denna tidpunkten. Och övriga dagar har det varit STEKHETT. Så vi fick ändra vår plan och åka till Bondi Junction, som är ett stort köpcentrum istället. Och visst- jag gillar att shoppa. Men om det liksom inte var planerat så blir det lite fel i huvudet på mig och jag njuter inte på samma sätt som om jag hade planerat en shoppingdag i förväg. jag vet, det låter stört, men det är sant. Jag hade svårt att hitta något som jag kände mig fin i och den rätta shopping-feelingen infann sig aldrig. Jag var ju inställd på bad, strand och inte köa vid provrum. Men än dock så kom hem med två par skor och ett lass träningskläder.
Idag skulle vi hyra bil och åka på en liten road-trip men hade inte förbokat bil. Och vad händer- jo- alla bilar redan uppbokade. Vi fick ändra planer igen. Detta resulterade i kaos i mitt huvud. Spontanitet är inte min grej. Jag var tvungen att sura en stund och sen gick vi på 3D bio och köpte popcorn för att muntra upp oss (mig). Kaspian var livrädd. Därefter åt vi ännu en god lunch (Australienarna är bra på mat) och gick till Sydneys motsvarighet till Plikta i Gbg, dvs en stor lekpark i Darling Harbour.
Nu ska jag piffa till mig och så ska vi ut och dricka en drink och äta middag. I morgon har vi bokat bil och åker på roadtrip.
Lunch igår på Bondi Junction
Min mat
På bio
Denna såg vi
Redo
På lekplatsen
Grått väder idag också..
2 kommentarer:

  1. Haha! Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver om att vilja planera och ligga steget före! Är precis likadan!

    Tack för en trevlig blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej fina! Har precis läst ikapp mig på bloggen! Vad UNDERBART ni verkar ha det, trots att allt inte alltid går som planerat ;) och vilken underbar klänning du har (den vita med volang). Du ser ut som en riktig celebrity ;) Här hemma i Sverige är det kolsvart och pissregn och snön fortsätter lysa med sin frånvaro :( Januari är definitivt en toppen månad att åka bort! Det ska jag komma ihåg! Kram Jenny

    SvaraRadera