måndag 6 januari 2014

Resa långt med barn

Ibland, ganska ofta, blir folk förvånade över att vi reser så långt med små barn. Twinsen är 3 år och har redan varit i Italien, Thailand, Malaysia, Cypern (4 ggr),  Singapore och så nu Australien. Och så Danmark och Norge några ggr också.. Folk undrar om vi får ut något av värde under resan samt att det är onödigt eftersom de inte kommer att minnas. Vi resonerar inte så. Självklart är resan annorlunda jämfört med de resor vi gjorde innan barnen. Man får anpassa sig. Man kan inte dricka drinkar hela natten eller gå till de flashigaste restaurangerna. Vi grälar på dem och vi fostrar. Ofta. Men inte mer än hemma. Och då vi reser har jag och Robert en helt annan energi jämfört med hemma i vintermörkret då vi båda jobbar, städar och sköter alla andra vardagsbestyr. Här får vi sol, vi äter ute flera ggr per dag, vi sover så länge vi vill, vi städar inte och vi har massor av tid tillsammans. Detta summerat betyder = mååånga tålamodspoäng. Man måste också acceptera att det ibland blir glass till lunch. Och jag tror att barnen märker att vi njuter och mår bra. Samt att vi faktiskt gör massor av aktiviteter som de älskar. Som idag då de verkligen blivit bortskämda..  Efter två heta dagar på stranden tog vi en paus från solandet och badandet och tillbringade dagen på Toronga Zoo och därefter tivolit Luna Park. 
På färjan på väg till Toronga
Sjukt gott kaffe här. Bättre än i Sverige tom!

Vi har glott på Kängurur, elefanter, lejon, tigrar och tazmanska djävlar.. 
Men det roligaste var tydligen att springa i vattenspridaren..
Robert fick en rejäl workout då han släpade vagnen upp för hundra backar. 
Fin utsikt


Toronga zoo
Och sen åkte vi på Tivoli också. Sjukt bortskämda kids har vi:) Men deras föräldrar är ganska barnsliga så vi har lika kul som dem. Eller iallafall Robert.
Scary..
Sjukt nöjd pilot
Nöjd racer-Britta
Dagen avslutades med middag i Darling Harbour med pizza och glass
Trött i fötterna och luktar svett.. 
Dagens tredje glass...hoppsan..
På väg "hem", nöjda med dagen. Klockan är 21 på bilden.. Det blir mörkt sent och vi är ofta uppe länge och sover länge.. Inte likt mig men uppfriskande. 


1 kommentar: