tisdag 1 november 2011

Hejdå Koh Chang! Vi ses en annan gång!!


Idag lämnar vi härliga Koh Chang och åker till Koh Samui. Vi har haft 14 härliga dagar men nu känns det spännande med något nytt! Det bästa med Koh Chang har helt klart varit vårt underbara hotell (KC Grande resort och SPA)- om ni åker hit ska ni absolut bo här! Fantastisk frukostbuffé, supergullig personal med excellent service. Poolen och maten får 5 p av 5 möjliga. Stranden nedanför är hotellets privata och är galet vacker (helt klart den bästa delen av hela White Sand beach enligt mig). Det sämsta med Koh Chang är att det inte finns så mycket att göra. Staden består av en shoppinggata men shoppingen är enligt mig väldigt dålig- dessutom är trottoaren dålig så hade jag inte haft min starka man med mig hade det varit trixigt att köra barnvagnen (man får bära den ibland). Shoppinggatan som är relativt sliten (även i Thai-mått) erbjuder inte heller några trevliga restauranger (bara väldigt enkla mathak utan krusiduller)- på stranden hittar ni däremot mååånga supermysiga restauranger med utsökt mat. Sedan är ju just vår familj väldigt begränsad då det gäller aktiviteter och utflykter. Det finns möjlighet till snorkling, djungeltrekking och dyl. Men med två små twins är vi varken sugna på att skumpa omkring på en elefant eller titta på vackra fiskar under ytan (mission ipossible). Men om man bara vill bada, äta gott och ta det lugnt är Koh Chang the place to be! Men som sagt- nu dags att se sig om lite. Koh Samui- var redo för nu kommer vi!!
Jag har ju glömt at berätta att twinsen har fått avnjuta sin allra första glass!!! Högtidligt tillfälle. Lite skräckblandad förtjusning var det. Men båda två slukade glassen med hull och hår! 

Mamman ser lite sugen ut hon med med tungan hängande i mungipan..haha!!  Anledningen till att twinsen  fick glass var framför allt att vi kände oss helt matta efter flera timmars twins-action. Hur fasen ska vi få dem att sitta stilla??- sa min man. Vi köper glass- sa hans finurliga fru. Sådana föräldrar är vi. Vi mutar med socker. Snart, då de fattar lite bättre ska vi börja med hot om indragna julklappar också =)

Lunchwiev. Lika trevlig som alltid!

Färgmatchade tjejer och killar i finfina färger..alla genusförespråkares värsta mardrömsfamilj är på plats på beachen! 

Kaspian leker med sin "bucket". Vi köper helt andra buckets på denna resa jämfört med förra Thai-trippen. Nu är de fyllda med sand. Förra gången var de fyllda med sprit, sugrör och billig Thai-cola.

Kommer att sakna denna magnifika strand väldigt mycket!!

3 kommentarer:

 1. Ja alltså ju äldre twinsen blir, desto mer kommer ni inse att det eeeenda som funkar är just mutor och hot. I´m telling you - det är sant! Som tur är verkar ni ju redan ha grepp om de mest effektiva, socker och julklappar. Japp, ni kommer klara 3-årstrotsen med glans!

  ;)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som om ni har det helt underbart! Njut! Jag vill höra allt sen när ni kommer hem. Här hemma är allt som vanligt så rå om varandra och njut av sol, bad och god mat och twinscaos :)
  Kram från Anna och Ossian

  SvaraRadera
 3. Till Sara: känns tryggt att du som är proffs på kids inte fördömmer oss..
  Till Anna: Hoppas ni har det bra och att lille killen mår bättre snart. Hör av mig då vi är tillbaka för att styra upp en dejt!

  SvaraRadera