fredag 4 november 2011

Hur välja restaurang som småbarnsförälder..


Kriterier vi hade vid val av restaurang innan kids: vad vi var sugna på för mat.
Kriterier vi hade vid val av restaurang efter kids: om restaurangen har barnstolar. Vilken mat som serveras eller prisnivå kollar vi aldrig. Inte relevant i sammanhanget.
Hur många sådana här frukttallrikar jag och twinsen tryckt i oss under denna semester? Flera hundra kilo troligtvis! 

Här har vi hittat en restaurang nära hotellet med utmärkta barnstolar. Halleluja! Hotellet har nämligen inga- där måste vi knyta fast twinsen med rep. Restaurangen på bilden har dessutom pasta som är twinsens favvomat alla kategorier!

Här bor vi nu. På Chaweng. Fint men vattnet är inte i närheten så klart som på Koh  Chang. Robert surar lite över detta. Dessutom är vi båda så fåniga att vi har svårt att bada om vi inte ser botten. Idag skrek Robert som en skadeskjuten gris då han råkade kliva på ett läskigt löv!! Han blev nästan vit i ansiktet av rädsla. Vi har därför avbokat 1,5 v på denna strand för att flytta några km söderut (vi skulle egentligen bo här i 3 v men nu blir det bara 11 dagar). Det fattar väl alla att det är stört omöjligt att bo på en strand som inte erbjuder kristallklart turkost vatten. 

På detta lunchhak fanns det en bra barnsol och en som vi fick knyta fast vår son i. Det fungerar hyfsat bra det också med twinsen gillar det inte till 100% vilket jag kan förstå..
Här i Thailand har långt ifrån alla restauranger barnstolar. Att äta med barnen i famnen jämfört med en bra barnstol är som natt och dag. Om barnstolarna inte fungerar på ett tillfredställande sätt så kan man nästan lika gärna skita i att äta. Om man dessutom har twins så är uppgiften att hitta två godkända barnstolar dubbelt så stort naturligtvis. De flesta förstår inte ens vad jag menar utan gapar bara oförstående då jag frågar efter ”baby-chairs”. Det är oftast bara de större, dyrare resorthotellsrestaurangerna som har barnstolar som vi kräsna svenskar tycker duger. Ibland är det omöjligt och då knyter vi fast kidsen i stolen med rep och sjalar- alla thaiare tycker att detta är extremt underhållande. Hus fasen gör man med kidsen här i thailand då de uppenbarligen inte behöver barnstol. Iof äter de flesta sittandes på golvet/marken- men sitter deras barn stilla då? Robert är övertygad om att thailändarna har bättre pli på deras barn jämfört med vad vi har på våra vilda twins som hatar att sitta still… Men jag kan lugnt säga att det jag mest av allt saknar hemifrån Sverige är våra underbara, billiga IKEA-matstolar i plast. Tänk om de fanns i reseförpackning!
Kvällsdopp!!3 kommentarer:

 1. Jisses!
  Förut tog vi alltid med oss IKEA-stolarna vart vi än skulle, men efter att ha glömt dem några gånger eller svurit över att behöva släpa på dem så köpa vi en tygvariant som man kan hänga på en vanlig stol. Sack´n´seat tror jag det hette. Och tar knappt ingen plats, fast nu är det väl iofs för sent för ni är ju redan där. Men iaf.
  Apropå graviditet, så håller jag med dig. Dock har jag förträngt det mesta som var jobbigt, men som tur var har jag en sambo som påminner!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ví har också en sack´n´seat, den är super! =)
  Gu va härligt ni har det...avis! ;P

  Kajsa

  SvaraRadera
 3. En sack´n´seat skulle vi haft... Men det är ju för sent nu..

  SvaraRadera