lördag 19 november 2011

Svett i kalsongen och pommes i rumpan

Jag ber om ursäkt för den barnsliga titeln på detta inlägg- men det sammanfattar vår dag på ett ypperligt sätt. I morgon åker vi vidare. Tillbaka till Thailand, mangoshakes och sand mellan tårna. Hejdå till klackskorna, Starbucks, skyskrapor och tokmoderna gallerior.
Recention av KL kommer här.
Det bästa med KL: Man kan bo galet lyxigt för en ganska liten peng. Om man dessutom har tvillingar finns det chans att man får bo i en svit =) mohahahaha. Mycket i stan känns modernt och påkostat- det finns ingen jantelag och det finns inga restriktioner på hur höga husen får vara, hur mycket glitter man kan ha i julgranen eller hur mycket gulddetaljer man kan inreda en toalett med. Shoppingen är fantastisk och utbudet enormt. Det finns en del aktiviteter att göra om man så önskar t.ex. vattenland, zoo, nöjespark, KL Tower. Människorna här är trevliga och de flesta pratar ok engelska. Matbutikerna har ett enormt bra utbud där man hittar allt man kan önska. Jag har till exempel köpt Ellas kitchen fruktsmoothies och Småfolks ekologiska kex till twinsen och det finns till och med olika sorter av Wasas knäckebröd om man skulle sakna det!
Det som är lite sämre är väl att kontrasterna är stora mellan rika och fattiga. Staden kryllar som sagt av toppmoderna köpcenter, fancy modehus med haute couture och flådiga lyxhotell. Samtidigt är infrastrukturen bedrövlig- det finns t.ex. inga fungerande trottoarer, det är smutsigt på sina håll och många områden skvallrar om en enorm fattigdom.
Vi har inte heller blivit förförda av matlagningen i Malaysia. Vi älskar det thailändska köket men här är maten inte alls lika smakfull och delikat. Det kan också bero på att vi gett Malaysia-köket en ärlig chans heller. Men då vi tittat på utbudet den lokala maten har vi inte blivit inspirerade eller sugna av varken lukten eller utseendet. Jag tycker att det mesta mest sett konstigt ut och luktat lite suspekt... Eftersom det är väldigt amerikaniserat här så har vi (fyfyfyfy..) mestadels levt på snabbmat då hela stan fullkomligt kryllar av fastfoodkedjor av alla dess slag. Om vi inte hade haft ett fantastiskt stråk att löpträna på bredvid hotellet så hade det troligtvis varit väldigt mycket  "supersize me"- känsla i kroppen nu. Huvva. Känns bra att åka tillbaka till Thailand och alla grönsaker igen. Men summa summarum är vi sjukt nöjda med vår Malaysiatripp och jag tror vi kommer tillbaka!

t

Idag har vi träffat tomten och hans alv. Normalt sett så brukar det fungera såhär: Barn ser tomten, barn springer fram till tomten för att smöra för att få så många julklappar som möjligt. Inte då det gäller våra twins i KL. Då tomten såg våra twins så sprang TOMTEN och ALVEN fram till våra barn. Förlåt att jag tjatar om detta hela tiden men det är svårt att undvika att bli mallig och uppblåst. Twinsen får så mycket uppmärksamhet och om jag fick en 1 RM (valutan här) varje gång någon förkunnade hur ljuvliga våra barn är så skulle jag vara galet förmögen vid det här laget! 

Rudolf var också där. Det är faktiskt helt hysteriskt julpyntat överallt  här nu. Jag gillar det!  Jag tycker inte att det kan bli "för mycket" då det gäller julpynt. Ju mer desto bättre!!!!

Jag tycker också att det är helt lagom storlek på allt julpynt.
Sådana gigant-pynt ska jag ha i mitt stora hus som jag ska köpa då jag blivit stor.. 

Här åt vi lunch. Som sagt- i Thailand blir det grönsaksdetox för hela familjen!

Sen har vi åkt sky-train. Alvina sov i vagnen och vi ville inte väcka henne för att lasta in vagnen i en taxi. Så vi tog det extremt smarta beslutet att ta sky-train istället. Det var smart tills vi upptäckte att vi var tvungna att passera ungefär hundra trappor för att komma till rätt perrong. Det var bara att bita ihop och kånka vagnskrället- inklusiva sovande kids, upp för trappor och ner för trappor. Jag hade heels. Och kort kjol. Jag suckade och jag stånkade HÖGT medans jag bar vagnen i trapporna. 

Sen var vi inte ensamma på tåget. Det var tur att vi fick plats..

Det syns inte så väl på bilden men jag är svettig som en gris efter allt bärande. Att lyfta hundra kilo vagn i hundra trappor i hundra graders värme är inte att rekommendera för den svett-skygge. Alltså om ni visste hur varmt det är här skulle ni inte tro oss. Det ser ju inte så varmt ut på bilderna men det är HETT. Robert är så himla varm hela tiden att han har rationaliserat bort sina kallingar. De framkallar för mycket rövsvett tydligen. Så nu vet ni det också. Under de små fina shorsten så dinglar det fritt så det står härliga till!

Idag är det ju lördag så vi har naturligtvis inhandlat lördagsgodis.  Min påse är självklart den med choklad i. Det finns inget annat som är så gudomligt gott tycker jag.

Sådana här skyltar hänger det på toaletterna nästan överallt. Det  är ju vanligt med "stå-toaletter" här. Alltså ett hål i marken som man ska sitta på huk över och sikta rätt. Jag har inte lärt mig riktigt utan håller mig till vanliga, hederliga sittoaletter. Men tydligen är det vissa som har svårt att fatta det här med att man ska sitta ner på toan.
Väldigt underhållande tycker jag!

Ikväll blev det roomservice till middag. Kolla in vår lilla, underbara livsnjutare!  Efter middagen var uppäten hade han en pommes i rumpan. Hihihihihi! Det var kul.

Här är en liten del av mina shoppingfynd. Nu ska jag packa inför flygresan i morgon men först ska jag be en bön att väskan ska räcka till... Wish me luck!

Jo, vi har hunnit vara på en liten visit i Japan också... Det var...intressant.

3 kommentarer:

 1. Ni måste ha käkat på "fel" ställen, för det finns MASSOR av god mat i Malaysia! "Hål i väggen"-restauranger och veggoställen brukar vara helt fantastiska och många food courts utanför shoppingkomplexen är också helt OK. Malaysisk satay, kinesisk mat, allt indiskt... Håller för övrigt med dig om att det är förskräckligt smutsigt överallt, och att det mesta går ut på att åka bil. Tyvärr. Ha det så skönt i Thailand - enligt pappa är twinsen en superattraktion bara för att folk är lite halvcrazy. Han påstår att de tyckte att ni var för trångbodda i dubbelrummet och därför uppgraderade er till en svit. Men jag vet inte om jag tror på det. NÅGOT lurt är det säkert. Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Haha det var inte pappa Robert som hade pommes frites i rumpan då, utan kalsonger och allt? ;-)

  SvaraRadera
 3. Till Josefine: Jag tror dig. Vi åt faktiskt en del indiskt som var super! Men som sagt, vi valde ofta större restauranger då jag gärna ville att det skulle kännas rent och fräscht- som inte alla food courts är.. Så det fick bli kedjor och fastfood. Men det var hele ok..
  Till J: Hahahaha! Jag kollade aldrig efter där.. Inte helt omöjligt..

  SvaraRadera