måndag 20 februari 2012

Knarkrazzia..

Hej! Hemma i Gbg igen! Jag och twinsen är hemma idag. Jag tyckte att det kändes fel att jaga iväg dem till förskolan då vi anlände sent i gårkväll. Och jag har ju lyxen att själv bestämma över min tid och hur den skall fördelas mellan alla livets göromål. Idag har vi bara myst, fixat hemma, ringt ett par samtal, handlat mat och tvättat enorma lass tvätt. Den enda nackdelen med att resa är mängden smutsvätt och fix som kommer med som bonus.
Hemresan gick bättre än befarat. Twinsen skötte sig exemplariskt.
Då vi reste i Thailand blev vi väldigt bortskämda av det faktum att tvillingar är ovanligt i Asien. Vi fick ofta bara passera i säkerhetskontrollen- gå före i kön och de kollade varken vårt bagage eller om vi var terrorister. Stört kan tyckas, men bekvämt för oss. Så är det inte då man reser inom Europa. Nej, nej. Allt ska scannas. Skor, jackor, barnvagn, leksaker. Vällingpulver undersöks noggrant. Trots att Alvina sov då vi passerade säkerhetskontrollerna så var vi tvungna att lyfta ur henne och lägga hela vagnen på rullbandet genom röntgen. men hon sov som en stock.  Jag kan tacksamt konstatera att Alvina verkar sova som bäst på flygplatser- bland stök och bök. Men det hade varit bättre om hon sov som en stock hemma också...
Då vi landade på Landvetter kl 23- lagom mör efter att ha suttit inklämd vid fönstret med 12 kg sovande Kaspian i knäet. Jag var dessutom galet kissnödig efter att ha spänt ihop urinröret i över tre timmar- men vilken förälder skulle prioritera att tömma blåsan då man har en sovande liten prinskorv i famnen? men det gick bra, min blåsa är härdad och troligtvis av gigantisk storlek.
Tillbaka till hemkomsten- Då vi plockat alla våra enorma 4 (!) resväskor av bagagebandet och börjar gå mot tullen och utgången ser vi en lång kö. Det visar sig att alla väskor skall undersökas och luktas på av en knarkhund. Jag har aldrig tidigare erfarat detta. Även om jag med allra största säkerhet visste att jag inte råkat lägga något knark i väskan så gick allt pulsen upp en aning. Jag ville bara hem och var inte alls sugen på att få ett gummihandskebeklätt finger upp i analen. Jag slapp. Tull-tanten blev tom sur för att jag stannade till 1,5 sekunder extra eftersom Kaspian och Alvina ville hälsa på den lille vovven. Men vet ni vad som hände? De plockade in en mamma + bebis som satt i raden framför oss. Jag tyckte under hela resan att hon betedde sig ganska märkligt. Hon var vresig, förvirrad och väldigt nervös. Jag tyckte iof inte att det är så vidare konstigt. Jag tror att de flesta mammor som reser med sin bebis för första gången känner sig lite nervösa och spända. Men då hunden skällde och tullpersonalen plockade in både mamma, bebis och hennes väskor så blev jag väldigt chockad. Och ledsen. Liksom en obehaglig klump i magen och en besk eftersmak i munnen. Jag tyckte så obeskrivligt synd om den lille killbebisen. Och om kvinnan/mamman. Vad hade drivit henne till att utföra en sådan handling? (OM det nu var knark i hennes bagage- det vet jag ju inte). Tänk att vara så desperat. Tänk att måste utsätta sig själv och sitt barn för en sådan fara av ekonomiska orsaker, eller av ett beroende eller av tvång? Jag kan inte förstå det men jag är fortfarande ledsen för kvinnans och barnets  skull. Fy så hemskt.
Alvina spelar roliga spel och kollar på kort. 

Bus i flygplanet

Att packa mycket kex och snacks är ett måste. Jag råkade dock köpa  chokladdoppade kex denna gång. Inte så smart då det blir väääldigt kletigt. Jag fick därför offra mig och slicka av chokladen på alla kex. Men vad gör man inte för sina kära barn =)
2 kommentarer:

  1. Fy så obehagligt! Jag håller verkligen med dig om att det är otroligt hemskt att mamman gör något sådant tillsammans med sitt barn. Det gör ont i mitt mamma-hjärta.

    /Johanna

    SvaraRadera
  2. Ja eller hur! Jag tänker fortfarande på dem och på hur sorgligt det är. kram

    SvaraRadera