fredag 3 februari 2012

Tandläkarbesök med svart tunga..

Hej Fredagsfirare! Idag skall twinsen besöka tandläkaren för första gången. Jag känner mig inte så värst hoppfull över att detta besök ska gå vidare smärtfritt. Dessutom så vet jag redan att vi gör diverse "fel" då det kommer till Twinsens tänder. För det första så borstar vi dem innan kvällsvällingen. Och för det andra så vi borstar i princip aldrig deras tänder på morgonen. Hur sjutton ska man hinna det (alla morgoninlägg här på bloggen är tidsinställda eller produceras då jag sitter på bussen på väg in till stan)?? Vi hinner knapppt sätta på oss kläderna åt rätt håll. Den sista aspekten- Hur noggrann tandborstningen är vill jag inte ens spekulera i. Katastrofalt kass är min kvalificerade gissning.. Hur ska jag hantera detta och agera hos tandläkaren då tror ni? Jo, jag ska LJUGA tungan svart naturligtvis! Så klart. Så här ska jag säga: JAA men naturligtvis borstar jag deras små söta gaddar NOGA två gånger om daaagen! Jag kliver upp 05.45 för att få en kvart extra för att VERKLIGEN göra rent överallt. Eller så hoppar jag över min makeup för att istället tandtråda mellan alla Alvinas och Kaspians tänder. Ja SÅKLART!! Och på kvällen så struntar vi att de blir alldeles sömniga och avslappnade efter vällingen och hetsar in en tandborste och vevar runt med efteråt. Jajamän. Och om de frågar om det går bra med borsttekniken så har jag inga planer alls på att berätta att våra twins vägrar att sitta still och gapa stort samtidigt. Jag orkar inte gå in i någon moral-disskusion som går ut på att jag ska brotta ner dem och våldsrengöra deras små risgryn i käften. No way.

Alvina är inte så duktig på munhygien ännu. Men hon verkar vara en lovande fotbolls-spelare!

Kaspian är mer lik sin mor då det kommer till bollsport. Inte så värst begåvad eller intresserad. 

För övrigt så är jag sjukt peppad på middag och vin med make och vänner på stan ikväll!!! Har bara ett problem av det enorma slaget. En ekande tom garderob. Iallafall på något som inte är spyfult. Jag är i desperat behov av shopping!!!!!!!

2 kommentarer:

 1. Du, när Noah var 1 år så var jag glad om jag ens fick IN tandborsten i munnen på honom. Och OM jag mot förmodan fick in den så var jag helt nöjd om jag hann nudda en eller två tänder med borsten. På morgonen var det aldrig tal om att hinna borsta nånting. Möjligtvis att han satt och tuggade på tandborsten en stund medan jag sminkade mig. Och på kvällen borstar vi fortfarande innan kvällsvällingen. Precis som vi gjorde med Tyra ända till hon slutade med välling.

  Det är först NU, när han precis fyllt två, som han gapar och vi får borsta hans tänder ordentligt.

  Förresten, när jag var med Tyra hos tandläkaren när hon fyllt 1 år, så var det bara information i grupp. Vi fick en tandborste, fick veta att godis är ajabaja och att vi måste borsta ordentligt både morgon och kväll. Jag bara nickade och log, medan jag inombords asgarvade: MOOWHAHAHA och tänkte: "Jo jäklar".

  När Noah fyllde ett så blev vi inte ens kallade till tandläkaren. Dom tänkte väl att vi redan var tandborstproffs. Hahahahaha.

  Sa jag att min ena syrra pluggar till tandläkare? Ojojoj, tur att hon inte läser här! Höhö

  SvaraRadera
 2. Äh, skit i tandläkaren, vi har ungefär lika dåliga erfarenheter som ni av de tandhyggor och tandläkare vi har träffat på bekostnad av skattemedel. Den första hyggan (som var en riktig hagga) hade gruppinfo på BVC. Visade skräckbilder på karies hos 6 månaders bebisar (nja, kanske 16 månader), felställningar i bett p.g.a. nappanvändning, var totalt emot amning efter de första 6 månaderna o.s.v. Sedan blev vi kallade på ett "hälsosamtal" hos tandläkaren när Pysen var runt 2 år. Det var lyckligtvis Niklas som fick ta det besöket. Nu kikade inte käftisen i munnen på pysen, men det var förmaningar om att inte småäta, att borsta tänderna (eller iaf försöka), frågor om napp (NÄ), amning (NÄ), och sedan var det klart och en tämligen sur Niklas med en ännu surare pys (han ville till bibblan) traskade därifrån.

  Däremot har jag frågat min tandhygga om tandborstning på småttingar - och hon tyckte att det viktigaste var att visa dem att det FINNS tandborstar och att de används i munnen. Och en kompis som är tandläkare (numera klinikchef) säger att de där tidiga tandläkarbesöken är till för att de som inte fattar att barn ska borsta tänderna, inte dricka läsk dagarna i ända och knapra kola i tid och otid ska få sig en tankeställare. Tyvärr dyker inte de riskgrupperna upp, utan det är förståndiga och ansvarstagande föräldrar med sina telningar som gör det... Men når man EN riskfamilj är det värt pengarna, enligt vår kompis.

  Kramisar och lycka till med tandborstningen!

  SvaraRadera