måndag 17 september 2012

Spyor och piggelin

God afton! Idag har jag hämtat hem en ynklig liten tös från förskolan. I enlighet med tallriksmodellen åt hon en halv piggelin till kvällsmat och sedan har hon legat och sovit i min famn. Som en liten bebis. Det var väldigt mysigt (om man bortser från stackars, stackars Alvina som


mår bedrövligt) ända tills hon började kaskadspy vilket gjorde Kaspian eld och lågor. Alvina skrek i panik över att gose-katten var spyig och Kaspian skrek av glädje och ville hjälpa mig torka upp. Stackars Robert som hade planerat en kväll med vänner fick ett kort men bestämt samtal från en sammanbiten fru som väste fram i telefonen att han skulle bege sig hemåt och det pronto. Nu sover båda barnen och jag som glömde bort min egen förkylning för ett par timmar känner åter igen att mitt huvud nästan sprängs av allt snor. Blä. Nu håller jag alla mina tummar och tår för att Kaspian ska klara sig från detta. Jag lyser dessvärre inget större hopp. Förbaskade dagis-basilusker. Vik hädan!

7 kommentarer:

 1. Men stackars liten..hon kunde det där med att se sjuk ut lilla hjärtat! Krya på sig! Puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Nu är båda barnen på benen igen och vi hoppas att det dröjer till nästa gång! Kram!

   Radera
 2. Stackars er! Såg på FB att Kaspian också var sjuk - krya på er! Dagisbakterier är förskräckliga, och man är sjukare än någonsin när barnen just har börjat förskolan igen efter ett uppehåll på några veckor.
  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, vi har haft två sjuklingar här hemma med allt vad det innebär. Dåliga nätter och massor med gnäll. Nu håller jag tummarna för en frisk helg!

   Radera
  2. Ps. Hoppas att pysen, du och kulan mår bra!!

   Radera
 3. Men usch och fy! Hoppas ni andra klarat er!!! Jag förstår dock vad du menar med att det är lite mysigt när de för en gångs skull väljer att sitta still i soffan och bara mysa och sova i ens famn! Det gäller ju att fokusera på det positiva i kråksången eller hur?! Plus att det ibland kan vara skönt med en liten VAB dag, kanske dock inte om den orsakas av spyor iofs... Hur som är hon söt som socker lilljäntan! Och trots att hon ser så där riktigt hängig ut så ser ljusen i bakgrunden ut att må snäppet värre hihi!!!
  Stor kram till er!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi =) Våra ljus ser alltid ut så... Jag byter dem med jämna mellanrum och sedan går det en vecka och så är alla ljus massakerade och trasiga. Suck. Du skulle se hur vår hallspegel och vardagsrumsfönster ser ut. Alldeles vitprickiga eftersom det är dem som är föremål för ljus-misshandeln..
   Hoppas att Lovely är prickfri nu- twinsen hade också konstiga prickar som ingen förstod vad det var förra veckan.. konstigt. Twinsen hade ju inte heller någon feber i samband med prickarna (och vi skickade dem till dagis så du är inte ensam..) KRAM!!

   Radera