tisdag 25 september 2012

Torr äppelpaj och Gore-Tex-pank.

Hej!
Tisdagskväll och jag har bakat smal-äppelpaj utan socker. Smakar som paj fast utan paj liksom. Tisdagstorrt. Helgen spenderades som ni vet med Cissi och hennes pojkar. Linus, 3 månader är en trevlig prick. Mycket trevligare än våra tre tvåårs-trotsiga kids. Märkligt det där med bebisar. Jag vill defenitivt inte ha fler barn. Jag är världens lyckligaste som har mina två. Och världens tröttaste. Jag kan inte förstå hur det skulle gå till, rent praktiskt med fler barn. Jag kan längta efter en till liten människa att älska så mycket att det gör ont. Men jag ryser vid tanken på att köpa en ännu större bil, en ännu mer obefintlig egentid, en till graviditet, att amma, hormoner i berg-och-dal-bana. Det är tur att jag kan få låna mini-Linus mellan varven. Det räcker för mig. En annan barn-aspekt är ekonomi. Herrejeeesus så pank man blir. I helgen har vi gott loss på diverse Gore-Tex plagg, ullstrumpor, fodrade gummistövlar, varma vinterskor. Allt för att twinsen skall klara en höst och vinter på förskolan. Jag köpte noll saker till mig själv. Kvittot svallrade om att vi lika gärna hade kunnat åka på en sista minuten resa till Turkiet- hela familjen. Fast Turkiet-resor håller ju inte mina barns fötter torra och varma förstås. Synd.
En annan viktig milstolpe i vårt liv (som ni troligtvis tycker är ganska ointressant) är att vi tagit bort en långsida på twinsens sängar. Vi har länge avvaktat med detta in i det sista eftersom det är väldigt bekvämt att kunna lägga barnen i en säng som de inte kommer ur (nej, de har inte tänkt på att man kan klättra över). Och vet ni vad. De har ALDRIG någonsin lekt så fint med varandra som de gör efter att vi nattat dem och stängt dörren. Då de egentligen ska sova så passar det tydligen att leka fint utan tjafs och slagsmål.
Nu väntar veckans höjdpunkt. Svenska Hollywoodfruar. Men först- mina obligatoriska sudd-mobilpics.
Finns det något charmigare än att gå och lägga sig och upptäcka att någon har gömt en liten skatt av bilar under täcket?

Min stora, ordentliga tjej

Min stora, busiga men ack så charmiga kille

Cissi, mini-Elias och lite chokladmoussefika med hallon

Alvina tycker också om choklad, som sin mamma

Elias som älskar bilar mest av allt. Näst bäst var chokladmoussen.

Spjälsäng utan spjälor..

Min prins

2 kommentarer:

  1. Men om de fortfarande inte klättrat ur spjälsängarna, varför tänkte ni då att sidan måste tas bort just nu? Vi har fortfarande Vilma i spjälisen med sidorna kvar, och hon blir 3 i januari. Tänkte eftersom det verkar som ni väntat in i det sista...

    SvaraRadera
  2. Hej! Anledningen är att vi tänkte att de kan gå själva in till oss då de vaknar på morgonen.. Och kors i taket. De somnar och sover jättebra i sina "nya" sängar. Första kvällen tog det 1,5 h innan de somnade. Sedan dess har tiden minskat för varje kväll och i kväll tog det kanske 10 min. De låg och pratade lite med varandra och sedan somnade de. Och på morgonen kan de själva kliva upp och välja om de vill leka på sitt rum eller komma in till oss.
    Men det är väl toppen om Vilma trivs i spjälsängen!

    SvaraRadera