måndag 14 november 2011

China town flashbacks

Efter några timmars intensivt plugg på morgonen/fm är vi åter igen på väg ut på äventyr i Kuala Lumpur.  Idag ville vi ha lite kontrast mot all lyxshopping och styrde kosan mot China town..

Precis på den här restaurangen åt vi lunch för fyra år sedan. Nudlar av något slag för typ 10 kr. Vi fick flashbacks både jag och Robert. Tänk att vi är tillbaka på samma resa men den är ändå så totalt annorlunda. 

Sådana här finns det säkert flera tusen av i China town.. 

Vi var naturligtvis tvungna att stanna för ett depåstopp på "vår" restaurang...

Här i Malaysia finns det till skillnad från Thailand barnstolar ÖVERALLT. Det är underbart!

Det blev ingen shopping alls i china town. Förutom att jag köpte lite konstig frukt fån denna "butik", fruktknarkare som jag är. Avsaknaden av shoppingen kan förklaras med att det var helt omöjligt att ta sig fram med vagnen. Vi brukar inte ge upp i första taget. Men efter en svettig timma gav vi faktiskt upp... Som Rpbert sa "Sofi, vi är nog de enda tvillingföräldrarna som är dumma nog att vara här och trängas". Han hade nog rätt. 

Så vi gick hit en sväng. KL vimlar av gallerior. De tar aldrig slut!

Julpyntet börjar dyka upp överallt nu och det spelas julmusik för fulla muggar. Min julkänsla lyser dock med sin  frånvaro. 30 graders värme och sommarkläder på kroppen aktiverar inte mina julkänslor för fem öre- trots julgranar i guld. 

Kvällen avslutades på en supermysig tapasrestaurang. Väldigt otippat med en spansk restaurang. Men det var sjuuukt gott. Faktiskt de bästa tapasen jag någonsin ätit. 

5 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha det helt underbart!! Vill dit!! Nuuuu!

    Fråga; vad hamnar man på för prisnivå i KL? Hotell? Mat? Shopping? Skulle gärna åka dit...=)
    Härlig inspriation jag får från er ;-)

    Vi vill börja vår semester som ni, med att åka till KC. Vi planerar och ser framemot allt nu! Avvaktar lite info innan allt är bestämt!

    Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Fina ni är! Jag håller ställningarna här hemma och längtar efter att sitta i ert kök och snacka snart igen. Snygga skor också!! Puss

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Så kul att ni traskar omkring där jag var för en massa år sedan! Ovän av värme, som jag är, tillbringade vi massor av tid i de svala galleriorna. Och införskaffade en radda varma tröjor, hrmf. Här kan du läsa min dagbok från senaste Malaysia-resan, förresten! http://www.resdagboken.se/m/YenWun/back-home-or-88370/

    Vidare har jag satt mamma på att fråga ut pappa om vad det är med kineser och tvillingar... Väntar med spänning på resultatet, men misstänker att min inte så skrockfulla far förmodligen inte har den blekaste aning, utan måste rådfråga brorsan (fniss).

    Kram å ha det!

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Till Jennie: Ja gör det! Det är en underbar stad. Riktig storstadskänsla och det gillar vi! Vi betalar 600 kr per natt på ett 5 stjärnigt hotell med frukost. Bokat med Agoda såklart och det finns fina hotell från 300-400 kr. Jag tycker att priset på mat ligger snäppet över thailand men billigare än i Sverige. Man kan äta lokal mat på väldigt enkla små "hak" för typ 10 kr men vi håller oss till lite "finare" restauranger och fastfood. En hamburgertallrik kostar ca 50 kr, en ceasarsallad 50 kr, en öl ca 40 kr, en cola 20 kr, vin är dyrt ca 70 kr per glas. Gällande shoppingen finns det i alla prisklasser. Från superbilligt till superdyrt. Vi har fyndat massor på köpcentret "Time Square", mest kläder och skor. Jag har köpt sååå fina skor där alla ligger på 75-200 kr. Converse kostar 300 kr (äkta). På Petrona Tpwers är det mer lyxshopping men det finns även vanliga och lite billigare kedjor såsom Zara, Topshop och Mango- fast jag tycker att priserna på dessa affärer är precis samma som hemma. Idag har vi varit på Pavillion vilket vi gillade mycket. Mycket lugnare tempo och mindre folk. Bra shopping (blandade prisklasser), jag som är en sko och väskfetichist har hittat en ny favorit- Charles & Keith där man kan handla SJUKT fina grejor för ca halva priset jmfr med Sverige. Det fanns också bra restauranger här! Och längt ner ett stort Supermarket (som en Ica maxi där man hittar allt) där vi kunde handla blöjor i storpack samt lite smått och gott man behöver till ett billigt pris. Ni som har lite större barn så finns det två vattenland och ett zoo här- vi ska åka till Zoo:et i morgon och ev ett vattenland senare i veckan. Vi får se- våra barn är kanske för små och kan lika gärna bada i hotellpoolen. Bredvid Petrona Towers finns också ett stort Akvarium där man kan titta på fiskar och hajar- det gjorde vi förra gången vi var här för 4 år sen och tyckte det var spännande- trots att vi inta hade några barn.. Taxi är billigt, vi har betalat mellan 20-30 kr per resa och då kan man åka ganska långt. Från flygplatsen in till KL var det dyrare (tog 60 min). Om ni ska åka hit så skulle jag rekommendera er att boka ett hotell inom den "gyllene triangeln"- då bor ni centralt och kan gå till de flesta ställena. Fast, trottoarerna är SJUKT dåliga och trafiken är galen på sina ställen- så var beredda på att hålla hårt i era små!! Fråga gärna om det är nåt mer du undrar. Kram

    SvaraRadera
  5. Till Josefine:
    Kul om din pappa har svar. Sen är jag inte helt säker på att det är just kineserna som är mest fascinerade. Jag har svårt att se skillnad på olika asiater. Så det är kanske japaner eller koreaner? Jag har ingen aning. Sköt om dig och pysen. KRAM

    SvaraRadera