tisdag 15 november 2011

Regn och superpappan Robert

Idag hade vi planerat att rikta dagens aktiviteter för att twinsen skulle få ha så kul som möjligt. Jag har dåligt samvete över all tid de fått spendera i vagnen de senaste dagarna.. Det är ju inte bara min och Roberts semester. Vi planerade att gå till parken utanför Petrona Towers där det finns en jättelekpark där twinsen skulle få gunga, gangstra fritt, åka rutchkana och springa omkring som två vilda kossor på grönbete. Sedan skulle vi hänga vid hotellpoolen och bada, plaska och leka. Men se då slog vädergudarna till och satte stopp för våra planer. Första dagen med regn på över tre veckor. Ja, det var inte mycket att göra. Det fick bli en shoppingdag igen. I ärlighetens namn så grät jag inte direkt.. Och barnen är ju inte tillräckligt stora för att förstå att de blev blåsta på en lekdag.
Så idag har vi huserat på Pavillion- ännu ett GIGANTISKT köpcenter. Detta var fantastiskt, bra shopping och glest med folk (mätt i Malayisamått- det är ju en aningens skillnad på folkmängd per ytenhet om man jämför med Svedala).
Sedan är jag lite extra kär i min man idag. Han är världens bästa shoppingpartner, man och pappa. Vet ni hur han beter sig under våra shoppingturer? Så här säger han:
R: Sofi, vad säger du. Ska vi dela på oss? Så att jag får gå i de butiker jag vill och så kan du gå i dina butiker ifred?
S: Hur gör vi med barnen?
R: De, tar jag såklart!! Jag ääälskar att shoppa tillsammans med barnen. Vi har det så trevligt sååå. Och så stannar vi och pratar med massa trevliga människor.
S: Men är du säker?
R: Men JAAA! Jag säger ju att jag tycker att det är kul att vara med dem!!
S: Deal!
Sedan springer jag iväg fort som fan innan han hinner ändra sig och njuuter av min egentid. Fattar ni att jag har haft minst 2 h fri shoppingtid per dag i tre dagar i rad. Ofattbart! Det har inte hänt på över ett år. Robert är världens coolaste pappa som spatserar omkring i KL, serverar barnen vatten och mellis, byter blöjor och sover ner dem då de ska ta sina lurar. Jag är imponerad.
Jag blir alltid lite extra kär i min familj då jag har en paus från dem. Är det konstigt eller? Under min egentid som jag framför allt spenderar med att prova skor och fantastiska klänningar kan jag inte sluta tänka på hur mycket jag älskar dem. Ibland blir jag alldeles mjuk i knäna, bubblig i hjärtat och ibland får jag tom en tår i ögat. Idag blev jag om möjligt ännu mer imponerad då min fantasiska man spenderat sin shoppingtid med att fynda kläder till kidsen samt köpt nyttiga ekologiska barn-snacks. "Jag har köpt sådana här supernyttiga kex utan socker och tillsatser, älskling. Så slipper du ha dåligt samvete över alla klubbor och fastfood som de fått den senaste tiden". Han är så söt att jag dör min man.

Julhysterin börjar komma igång på allvar nu!!

Här spelas det julmusik och artificiella juldofter sprutas ut till höger och vänster.  Ganska mysigt. Jag tror att jag fick en julliknande känsla i magtrakten en stund idag..

Merry Christmas..

Min härliga man. Kolla in den svarta påsen på vagnen. Då vi  var inne på  en av mina nya favvobutiker Charles & Keith  hittade jag en galet fin väska. "Åh den här skulle ligga fint under julgranen!!" sa jag och gav Robert ett långt ögonkast. Typ som ormen i Robin Hood. Jag hoppas att han fattade galoppen men påsen på vagnen är ju ett alldeles lysande tecken. Åh, jag har nog varit en snäll flicka i år trots allt!

Ännu en god men hysterisk middag a lá Vilahamn..

4 kommentarer:

  1. Vilket shoppingparadis!! Ska ni fira julen där eller kommer ni hem innan dess?

    SvaraRadera
  2. Åh jag vill också shoppa!! Först vill jag bli smal igen..SEN vill jag shoppa! ;) Ingen lillebror här hemma än så länge iaf, men det har ni nog sett på fejjan.

    Puss!

    SvaraRadera
  3. Jamen, visst är det en absurd känsla med julkrimskrams i 30-gradig värme med 99% luftfuktighet? Vi firade jul i Australien 2004, närmare bestämt i Cairns. Där är det samma klimat som i KL. Det året hoppade vi julfirandet, och skumpade istället runt på hästryggar mellan kaktusarna en bit österut...
    Kram och ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Till J: Vi åker hem den 18 december och ska fira julen hemma hos mina föräldrar i Vilhelmina. Det blir en kontrast att åka från 30 grader varmt till 25 grader minus. Burr!!
    Till Sandra: Jag har i princip inte shoppat sedan twinsen föddes. Bara saker till barnen. Så nu är jag sååå redo att shoppa loss till mig själv igen. Din tid kommer. Man är ju inte så shoppingsugen ändå den första tiden efter bebis (det var inte jag i allafall). Och smal det kommer du bli igen lika lätt som förra gången.
    Till osefine: Håller med helt och fullt. Det är inte alls samma känsla med julgranar i tokvärme. Men jag gillar att de går bananas med allt pynt. Det är inte lika stilfullt och sparsmakat som i Sverige direkt utan mer "all in". Kram

    SvaraRadera