måndag 7 maj 2012

Ineffektiv förening...

Hej! Igår hade vi gårdsstädning med vår bostadsrättsförening. Ja, trots att man bor i radhus kan man tillhöra en bostadsrättsförening. Eftersom både jag och min man som ni vet lider av personligheter med vissa karaktärsdrag som kan kallas extremt-ohändiga-och-icke-existerande-intresse-av-hemmapyssel-och fix. Därav passar bostadsrätt oss perfekt. Vi behöver inte bry oss om tråkiga göromål som att se över tak och måla fasaden och om man kan reducera kvantiteten tråkiga måsten i livet så är det ju great tycker jag.
Men en sak som är bra att närvara vid om man inte vill få sura blickar från sina grannar är att deltaga vid den årligt återkommande vårstädningen av gården. Kruxet med vår förening är att 85 % består av barnfamiljer. Majoriteten har barn mellan 1 månad och 3 år. Perfekt ur en "kompisar-till-twinsen"- aspekt men värdelös ur en effektivitetsaspekt. Eftersom nästintill alla bara sprang omkring och höll reda på sina små kottar så blev inte själva arbetsinsatsen så stor. Jag lyckades sopa ihop tre små högar av sand utanför sandlådan. På 4 timmar. Bra gjort...? Njae. Jag var dock inte sämre än någon annan förälder med barnansvar. Robert slet i allafall för oss båda med diverse göromål. Målning, fastskruvning av farthinder och annat trixigt handyman-jobb. Jag skrattade högt inombords över att se min stackars man se så vilsen och ovan ut samtidigt som han verkligen ansträngde sig för att utföra alla händiga och rejäla Martin Timell-jobb.. Naw.
Jag trodde att vi skulle städa i max två timmar men jag fick dubbla min beräknade tid. Plus obligatorisk fika och socialt pladder om barnsjukdomar och barnomsorg. Ibland då jag hör mig själv stå och mala om dagisplatser hit och röda prickar dit så tänker jag: "men GUD Sofi. Prata om något ANNAT för bövelen. Vad som helst!". Ändå så upprepar sig scenariot varje gång småbarnsföräldrar som inte känner varandra så väl försöker föra ett samtal. Gäsp.

Twinsen har fått en sandlåda.
Väldigt smidigt då man kan köpa färdiga delar på Bauhaus och låter svärfar  skruva ihop den..

Nu måste vi bara plantera gräs också.. Eller köper  man  gräsmatta färdig?

Twinsen kastar mest sanden hejvilt överallt. Otacksamma kids  så man shoppat sand för 700 riksdaler. 

3 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha. Vi hade också städdag, i lördags, men eftersom jag låg däckad i bihåleinflammation fick Niklas och Noah klara av det utan mig. Vi bor ju i villa, men det finns en samfällighet som städar lite 2 ggr per år. Som nyinflyttade kunde vi (Niklas) inte riktigt med att skolka. Det hela var väl över på någon dryg timme, gick mest ut på att städarna gick omkring med varsin kratta, räfsa, skyffeljärn etc. och såg upptagna ut, samtidigt som de pratade strunt:-). Ett bra sätt att lära känna sina grannar var det i alla fall.
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. man kan faktiskt köpa gräsmatta färdig :-) Finns 2 olia varianter tror jag, en som man rullar ut och en som är i rutor. Lite dyrare men väldigt smidigt för du slipper hindra twinsen från att kliva i det nysådda...

  Lycka till!

  By the way... jag är ju en av dem som läser här varje dag och som fick mina twins nästan exakt ett år efter dig. Fortfarande underbara att läsa om vad som komma skall, även om jag extremt sällan kommenterar.

  SvaraRadera
 3. Till Josefine: Hoppas att ni hade trevliga grannar! Trivs ni som husägare?
  Till anonym: Jag blir alltid lika glad över kommentarer och det är roligt att veta vilka som tittar in! Tack för tips om gräsmatta- vi köper nog färdig så att twinsen kan spatsera omkring. Lycka till med dina twins! Jag tycker att det blir roligare och roligare och roligare för varje dag att vara tvillingmamma. I allafall just nu när de sover bra, äter bra och är friska.. Jag tycker iaf att det är betydligt enklare nu jämfört med ett år sedan. Kram på dig.

  SvaraRadera