onsdag 30 maj 2012

Mors dag Presenten

Som ni vet så fick jag ingen väska, inget SPA-besök eller nya örhängen på Mors Dag till min stora besvikelse. Vet ni vad jag fick? En startplats på Midnattsloppet i augusti. Jag ska alltså springa 10 km, på natten. Kul. Robert berättade också en liten detalj. Att han anmält mig till den andra startgruppen. Startgruppen efter eliten. Jag skall alltså sträva efter att klara milen på 40 minuter. Okeeej. Summa summarum betyder detta att mina dagar som mysjoggare är över. Distansen skrämmer mig inte ett dugg. Jag kan springa en mil i sömnen. Men då jag springer milen så gör jag det aldrig på tid. Jag är en mysjoggare, en rensa-huvudet-löpare och en glad amatör. Jag är inte så snabb. Men nu är det alltså dags att börja jaga minuter och sekunder.
Eftersom jag är ett kontrollfreak av rang så har jag köpt mig ett träningsprogram av maratonexperten Anders Szalkai. Himla smidigt. Man skriver vilket lopp man ska springa, när det är och vilken tid man har som mål så får man ett träningsprogram som räcker ända fram till loppets start. Jag har nu ett träningsprogram som under tre månader berättar hur jag ska springa, hur långt, hur snabbt. Eller om jag ska vila. Med syfte att jag skall kunna lära mig att springa snabbare. Detta träningsprogram är nu min BIBEL. Och eftersom Robert var dum nog att köpa denna present till mig då han vet hur jag fungerar så räknar jag kallt med att han alltid anpassar sitt schema så att jag kan springa och springa och springa precis som den heliga bibeln säger.
Än så länge går det finfint. Det känns till och med riktigt kul!
Första passet enligt bibeln. 8,5 km fartlek. A piece of cake.

6 kommentarer:

 1. För två år sen fick jag en kaffemugg med Victoria och Daniel på av Markus..fantastisk present till en sån royalist som mig ;) Men det var ju ett roligt skämt iaf ;)

  I år fick jag snuskigt (för mig) dyra "träsko"kängor som jag gillar..väldigt lyxigt! :)

  Av Lou fick jag en jättestor och härlig teckning, kan ju aldrig slå fel!

  Puss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som du haft tur i år. Skor och teckning låter som perfekta gåvor enligt mig! Såhär i efterhand är jag glad över min present också. Det ska bli jättekul att träna utefter ett specifikt mål. Och att springa loppet. Jag kan dock ibland bli lite trött på mig sjäv att jag aldrig kan göra något "lagom" utan att jag alltid ska pressa mig själv till att prestera. Jag skulle ju liksom klara att springa loppet helt utan att ändra mina nuvarande träningsrutiner. Men icke. Nu måste jag strukturera och planera för att bli så bra jag kan. Detta är både ett tröttsamt och ett fantastiskt personlighetsdrag..

   Radera
 2. Jättesnyggt! :) Du ser så himla stark och frisk ut! Tokgillar skorna! Undrar vad du tycker om "free" känslan? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men TACK! Jag känner mig oförskämt frisk, pigg och stark som en björn just nu =)Härlig känsla. Jag fullkomligt ÄLSKAR Nike free run. Skulle vilja ha dem i alla färger! Men. De fungerar mest som komplement till övriga träningsskor. Jag skulle inte klara mig med "bara" mina Nike Free run. Jag använder dessa då jag ska springa kortare pass med högre tempo. Typ intervaller. Jag känner mig lättare och snabbare i dessa och fotisättningen och själva "känslan" på löpningen är helt annorlunda än i vanliga skor. Andra muskler som jobbar och det är jobbigt på ett "annorlunda" sätt. Jag gillar också "free-skorna" då jag tränar crossfit och styrka på gymmet. De är dock världelösa att gå på spinning i då de är för nätta för att passa i pedalerna. Om jag ska springa mer distansbetonade pass väljer jag hellre mina Asics Gel Pulse 3. Kram

   Radera
  2. Tack för svaret! :) Ska genast köpa ett par i någon knallig färg man blir glad av, jag tycker dom är riktigt snygga som sneakers till ett par shorts också! :) Hoppas du får en härlig fredag! Jag ska precis avsluta min 5:e termin på SG-utbildningen, känns ganska så enormt jättebra!! Hihi! Kram

   Radera
 3. Varsågod! Lycka till med både skor och utbildningen! Jag är ju också sjukgymnast sedan 2007 =) Fast nu är jag företagsgymnast/ergonom..

  SvaraRadera