torsdag 10 maj 2012

Utmanad

Jag blev utmanad av en bloggläsare, Mikaela genom att få ett antal frågor. Här kommer svaren på dessa frågor.
1. Största dröm i livet?
Svar: Eh... Jag känner mig extremt patetisk men jag vet inte om jag ens har någon stor dröm. Jag vill bara fortsätta leva lyckligt och att mina barn ska må bra. Det vill säga att jag vill dela min tid med min familj och med vänner som står mig nära. Jag vill förbli stark, frisk och att alla i  min närhet ska må finemang. Jag vill jobba och utveckla min karriär och jag vill resa och uppleva nya platser och kulturer så ofta jag kan. Jag vill skratta varje dag tillsammans med Kaspian och Alvina. Jag ber om ursäkt för världens mesigaste och vanligaste svar. Men jag är sådan. Vanlig.
Men en härlig dröm skulle vara att få en specifik önskan uppfylld. Då skulle jag önska att någon kom på en mojäng som på 2 sekunder kunde ta mig till familj och vänner som bor på tok för långt bort. Vi har familj och vänner utspridda i Vilhelmina, Cypern, Umeå, Stavanger, Hamar, Bologna, Kiruna..osv.. Globaliseringen är ur den synvinkeln vidrig. Jag skulle vilja att vi alla mina älsklingar bodde på samma gata som mig =)
2. Hur ser du på det där med eget ansvar för vad som sker och inte sker i sitt eget liv?
Det egna ansvaret är extremt stort! Självklart spelar kontakter och tur också in. Men jag vill ändå påstå att den största delen helt beror på eget ansvar och egen svett och resterande på tur och kontakter!!! Se även detta inlägg där jag beskriver fenomenet self-efficacy: http://vilahamn.blogspot.se/2012/04/self-efficacy.html
3. Vad önskar du att du vetat när du var femton år?
Oj. Massor!! Men om jag ska välja en sak så måste jag säga att "jag duger precis som jag är". Och att jag skulle ha varit snällare mot mig själv genom åren... Jag ångrar dock inte att jag levde rövare enligt mottot sex, drugs (fast bara alkohol då..) and rock ´n roll och upptäckte livet på gott och ont. Det har format mig till den jag är idag och jag hade inte gjort något annorlunda.
4.  Vilket språk skulle du vilja lära dig som du inte kan mer än max ett par ord av idag?
Spanska kanske... Jag är inte vidare språkligt begåvad. Engelskan är hyfsad men den tyska jag läste i 6 år är som bortblåst ur min hjärna..
5. Om du inte hade det yrke du har idag, vad skulle du vilja jobba med då?
Jag är väldigt nöjd över min jobbsituation just nu och kan inte tänka mig något bättre (även om jag inte börjat jobba ännu utan skriver på mitt examensarbete). Jag skulle dock kunna jobba med i princip vad som helst om jag tjänade snuskigt mycket pengar på det. (Och då fattar ni såklart att alla icke-etiska jobb inte är med på min lista. Jag skulle t.ex. inte sälja sex, droger, vapen och dyl. Men det fattade ni ju ändå såklart).
Jag skulle också kunna tänka mig att starta ett politiskt parti som skulle inrikta sig på hälsofrågor. Jag skulle höja skatten sjukt mycket på socker, godis, alkohol, transfetter, tobak och diverse skitskräpmat. Och sänka skatten på ekologiska varor, frukt och grönt. Sen skulle jag sätta en lag som innebar att ALLA skulle motionera utefter sina egna förutsättningar 3 ggr i veckan. Minst. Jag skulle även subventionera träningsredskap, gymmedlemsskap och andra aktiviteter som främjar fysisk aktivitet. Och alla extremt överviktiga samt rökare skulle tvingas betala extra mycket skatt (de kostar ju så j-a mycket med alla sjukdomar de drar på sig!!!). Och alla narkomaner skulle jag helst bara skicka till en öde ö där de alla kunde knarka ihjäl sig ifred. Och höja kvinnors löner så klart! Men eftersom jag är extremt icke-insatt i diverse politiska frågor och har ganska extrema åsikter så låter jag bli =)
6. Vad är det viktigaste livet lärt dig hittills?
Vilka frågor!!! Jag blir alldeles matt. Jag känner mig så himla cheesy nu men Kärlek är det viktigaste. Såklart. Både att få ge och att få.
7. Rött eller vitt vin?
Vitt!!! Just nu dricker jag helst diverse ekade Chardonnay-varianter!!! Och bubbel!! Mmm!!
8. Vad skulle du göra med tiden du ”sparar in” om du inte såg på tv eller använde datorn på fritiden i en vecka?
Framkalla foton, sortera foton och göra fotoalbum... Mitt konstanta dåliga samvete.. Och stryka en miljon  blusar som jag aldrig använder eftersom jag hatar att stryka.
9. Smultronställe?
Vilhelmina där jag är uppväxt samt stugan i Västansjö. Där är det bara tyst och fjäll och harmoni. Själen kan andas där.
10. Bästa resemål du varit på?
Mexico, Koh Lanta, Singapore, Koh Chang, London och Kuala Lumpur.
11. Hur vill du att resten av året ska bli?
Fullt av utmaningar, LÖÖVE och skratt!

Min enda stora dröm är att dessa två ska må bra och växa upp till två starka, kloka och godhjärtade individer

2 kommentarer:

  1. Känner veeeeeerkligen igen det där med att om man sparade in tid på att utesluta tv och dator(bloggande) så skulle man fixa fotoalbum. Varför gör man det bara inte?! Det är ju så mkt mer värt det än att ha sett ett tv-program. Blir typ arg på mig själv. Börjar du med det kan du väl skriva ett inspirerande inlägg som peppar oss andra ;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. hihi! Jo, om jag tar mig i kragen en dag ska jag påminna dig!

    SvaraRadera