tisdag 8 maj 2012

Mindful

Barn kan vara riktigt puckade ibland. Men barn kan också vara väldigt kloka. Stressade vuxna har mycket att lära. I allafall inom vissa områden. Mindfulness till exempel. Mindfulness står för att vara Närvararande i Nuet. Hur ofta är man det? Då man är på jobbet så tänker man vad man ska göra då man kommer hem och då man är hemma så tänker man på allt man ska göra på jobbet. Då man äter frukost så tänker man på vad man ska äta till lunch och då man äter lunch planerar man vad man ska handla inför kvällsmaten. Det är mer vanligt att man i tanken befinner sig i dåtid eller framtid istället för JUST NU. 
Samtidigt så passerar livet precis just nu. Om man aldrig anstränger sig för att stanna upp och uppmärksamma nuet så missar man sitt eget liv. Faktiskt. Jag övar mig ofta på att vara närvarnade i nuet. Det brukar fungera i typ en minut. Sedan är jag i min tanke någon helt annanstans. Skämmes på mig! 
Barn befinner sig ofta i nuet. Det kan både vara charmigt och irriterande. Irriterande då vi ska gå till bilen och det tar 15 minuter eftersom barnen distraheras och fångas upp av diverse intressanta stenar, löv, avloppsbrunnar och vattenpölar längs de 20 meterna vi skall promenera. Charmigt då man förundras över deras livsglädje, upptäckarförmåga och nyfikenhet. 
Här hittar twinsen en extremt spännande väg bestående av småsten

De blir helt förtrollade av det faktum att det krasar under skorna då de går

Vips. Så existerar inget annat än just denna stenväg.

Vi kan gå och gå och gå och gå. Oj vad det låter roligt under fötterna. Oj vad det känns annorlunda. 

Jag önskar att jag var mer som dessa kloka och närvarande små godingar..

2 kommentarer:

  1. Sån vill jag oxå vara :) m

    SvaraRadera
  2. Men jag tycker iaf att jag är lite bättre efter att ha blivit mamma. Jag brukar ofta kunna sitta och fånglo och förundras över dessa två underverk i långa stunder... Om det nu är att vara mindful.

    SvaraRadera