onsdag 2 maj 2012

Moderlig neuroanatomi...

Hej! Ibland önskar jag att jag var hjärnforskare. Jag vet precis inom vilket ämne jag skulle rikta in min forskning på. Moderlig neuroanatomi. Alltså vad som händer i en kvinnas hjärna då hon blir mamma. För ATT något händer- det kan både jag och ni skriva under på. Jag har ofta undrat vad sjutton det är som händer. Är personlighetsförändringen orsakad av en hormonell omställning? Jag funderar ibland över möjligheten att det händer något i hjärnans anatomi. Hjärnan är plastisk, alltså formbar. Om jag skulle bli blind i morgon och skulle tvingas lära mig blindskrift så skulle man genom att studera min hjärna se att de nervceller i hjärnan som tidigare förmedlat synintryck skulle omvandlas till nervceller som fungerade som känsel i mitt läsfinger. Visst är det coolt? Jag tror absolut att något område i hjärnan modifieras och förändras efter kidsens ankomst. Personligen är jag mycket klokare nu, har ett större hjärta, bättre på att prioritera, känsligare men samtidigt starkare, gladare, mer frustrerad, mer sliten men samtidigt helt outtröttbar, har närmare till känslor, mer tacksam, lite tråkigare, tryggare, mer rädd om livet. Samtidigt kan man ju undra över vilket/vilka områden i hjärnan som blir mindre aktiva efter att kidsen ploppat ut... Partydjuret har definitivt dött. Verkligen såå smälldöd. Om nu man har en partydel/partydjur i någon hjärnlob..hehe. Jag har väldigt svårt att tappa kontrollen även om jag ofta har önskat att jag kunde ta på mig heels, vråla ALL IN och halsa en flaska bubbel. Long time ago.
Sedan har jag blivit mindre självcentrerad och mindre egoistisk. Fast jag är i allafall fortfarande tack och lov tillräckligt självcentrerad och ego för att ha en blogg om mig själv=)
Nytränad (tabata-intervaller = bra skit), nyduschad och  grill- och-vinsippar--redo.
Kan en sketen onsdag bli bättre?

Vin på en onsdag = Varför inte??

Solen försvann från matbordets placering så vi fick möblera om lite för att hinna få sol på näsan under  middagen..1 kommentar:

 1. Du är utmanad. http://mikaelaholm.wordpress.com/2012/05/03/utmanad/

  - Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog.

  - Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.

  - Create 11 new questions for the people you tag to answer.

  - Go to their page and tell them they’ve been tagged!

  - Do not tag back to the person who already tagged you

  SvaraRadera