onsdag 22 september 2010

Nej nu ger jag upp!

Hemsjukvården har varit här idag. Barnen hade inte gått upp tillräckligt bra tyckte hon (Kaspian 10 g och Alvina 20 g) trots vårt idoga och frekvent ammande. Idag har jag ammat KONSTANT mellan kl 9-15, växlandes mellan Kaspian och Alvina. Tillslut fick jag nästan panik, det kändes som att barnens aptit var helt omättlig. Efter det lugnade de som tur var ner sig, precis innan jag förlorade förståndet. Vi har ialla fall beslutat att vi ikväll och en gång i natt ska vi ge dem modermjölksersättning som komplement. Det känns så skönt. Dels att Robert kan hjälpa till och att jag kommer att få sova lite mer. Jag har ju i alla fall försökt och gjort mitt bästa. Och så är det ju som min kloka svägerska säger "Du kommer inte att få någon medalj för att du ammar". Att ge ersättning och få sova kommer göra mig till en bättre mamma än vad jag kommer att bli om jag fortsätter med min sömnfattiga tillvaro.


Se hela bilden
Så här ser jag ut. Fast mina bröst hänger framme och så suger varsin liten plutt på varsitt!


8 kommentarer:

 1. Jag tycker du är helt fantastisk! Beundrar dig/er så!!! Skönt att ge lite ersättning som komplement, det tror jag Kaspian och Alvinas små magar kommer att gilla :) Ha det nu så mysigt med familjen så pratas vi vid i dagarna. Glöm inte -DU ÄR SÅ BRA!!

  Kramis Linda

  SvaraRadera
 2. Lilla gumman, du får en medalj av mig!! Även om jag inte har två munnar att mätta samtidigt så vet jag hur det är att kämpa med en amning som bara inte vill fungera helt! Vi gav vår lilla Bonnie ersättning på flaska som komplemment när jag bröt ihop för att inte amningen funkade helt. Jag blev piggare, en bättre mamma och till slut gav amningen med sig och jag har kunnat helamma sen dess. Det är INTE ett nederlag att komplettera amningen eller att ge upp den helt, huvudsaken är att barnet får mat och att man själv mår bra och orkar! Det finns en liten amningsmaffian därute som gärna får oss mammor att tro att det är amning till varje pris som gäller,varför kan man undra, vilket gärna att knäcken på oss. Det viktigaste för de små liven är att bli älskade och få vara nära sina föräldrar, och vi måste sova för att orka. Så ge flaskan med gott samvete och med stolthet Sofi :)Och jag tror att amningen kommer att funka bara du får lite avlastning,och gör den inte det så var lika glad för det,låt inte amningsstress förstöra denna första tid, jag lät det nästan göra det. Ta det bara lugnt nu och njut av den fantatsika uppfinning som heter ersättning och flaska!
  Kramar från en småbarnsmorsa till en annan ;)
  /Maria Eriksson

  SvaraRadera
 3. Bra beslut! Hoppas att det hjälper - och du slipper definitivt problemet med att ha bebisar som ALDRIG vill sluta amma... Det är inte vettigt att BARA amma hela dagarna, och nätterna med för den delen. Det blir man bara knäckt av - och definitivt inte bättre som mamma av. Kram

  SvaraRadera
 4. Kärlek till dig! En pigg mamma är en glad mamma. Inget är rätt eller fel och jag hoppas inte du tar min amningstips som något negativt. Jag vill bara hjälpa dig på bästa sätt jag kan med det jag är påläst inom. Jag hade ju fruktansvärda första 6 månader med Lous amning iom smärtan så jag vet hur det är att ha det jobbigt.

  Du är fantastisk, glöm aldrig det!:)

  SvaraRadera
 5. Hej Sofi!
  Jag förstår dig. Lite sömn gör en till en dålig människa och vardagen blir svår att klara av med era små energislukare. Tråkigt att amningen inte fungerade fullt ut men häng inte läpp för de. Era barn kommer att växa sig stora å starka på ersättning och närhet får dom så det räcker ändå av er, för jag har förstått att ni älskar att bara ligga å gossa å "bara vara". Om jag hade kunnat hade jag gett dig lite av min amning, för mig har det funkat bra med båda pojkarna....nästan för bra. Det finns sjukt mkt mjölk att ge och även så det blir över. Det enda problem vi haft med båda är att barnläkarn blivit tvungen att klippa tungbanden eftersom barnen inte nått fram och kunna greppa vårtan.
  Men men...alla är vi olika och du ska vara stolt att du kunnat ge dom mat såhär långt. Det finns mammor som inte alls KAN och det finns dom som absolut INTE VILL amma. Det är upp till var och en att ta det beslutet.
  Som sagt, kämpa på så får vi hoppas på lite mer sömn och att era småttingar gillar flaksan och ersättningen.
  Styrkekram / Emma

  SvaraRadera
 6. Tack så söta ni är. Det värmer mitt hjärta. Det känns nästan som att jag varit på SPA då jag inatt fått sova 3 (!) timmar mellan matningarna. Det har gått bra att växla mellan bröst och flaska så det känns toppen. Kram från Sofi!

  SvaraRadera
 7. Du är så fantastiskt duktig!!!
  Jag säger det varje dag till alla som frågar hur det går för dig! Du är så duktig och så stark! Det är klart att du inte ska ta död på dig själv för att få amningen att funka!
  Ingen av mina barn har haft problem att ta bröstet igen efter att de fått flaska, hoppas det är så för dig också för då är det bara att varva och skönt att kunna hjälpas åt lite också!
  Kämpa på duktiga du!!! Du är ju sååååå fantastiskt duktig, glöm inte det!!!
  STOR KRAM//Hannah

  SvaraRadera
 8. Det blev från mammas google konto för jag sitter vid hennes dator men det kvittar väll, det kommer från mig i af!
  Puss//Hannah

  SvaraRadera