måndag 11 oktober 2010

Vilken dresscode gäller i höstrusket...

Åh varför måste det bli höst? Jag var inte klar med sommaren och så simsalabim var träden lite gula och temperaturen långt under bikini- och glassvärme. Och nu börjar det ju bli kallt och dags att plocka fram vantar och höst/vintergarderoben. Önskar att barnen kunde berätta om de är kalla eller varma i vagnen då det är himla svårt att veta hur mycket man ska klä dem inför barnvagnspromenader.
Det som är positivt i hösteländet är att det är väldigt mycket mysigare med barn jämfört med innan. Att sitta inne med gott te, tända ljus och pussa på góbebis slår innesittarmys utan bebis med hästlängder!

2 kommentarer:

  1. Har du mysiga och varma åkpåsar behövs nog inte så mkt kläder där nere. Bara en overall. Vet att stadium har skönt puffiga sovpåsar till ett bra pris. Annars finns det ju alltid dyra men fina Elodie:)

    SvaraRadera
  2. Enligt neonatalavdelningen på Ackis, som vi pratade lite med i vintras när det var typ -25 grader, skriker barnen om de blir för kalla, men inte om de blir för varma. De har dessutom bättre förmåga att hålla kroppstemperaturen än vad vi har (tänk på alla småbarn som badar i kalla sjöar när du själv håller på att frysa arslet av dig). Klä småttingarna som du klär dig själv, var det råd jag fick, och det verkar fungera rätt bra för oss. Vi fick till och med beröm av vår barnskötarutbildade granne för att vi inte bylsar på pysen så himla mycket kläder:-).

    SvaraRadera