lördag 19 maj 2012

Gravid?

Preggo-cravings? Ja, om det inte vore för att min man har en Petter-Niklas i sin egenskap hade jag eventuellt misstänkt att han var gravid med enorma cravings efter kött. I veckan har Robert storhandlat, då han återvände till vårt hem var han alldeles euforisk. Anledningen till den totala lyckan var att följande varor fanns nedpackade i matkassarna: fläskfilé, skinkstek, fläskkotletter, nötinnanlår, nötfärs, massor med salami, rumpstek, laxfilé och kycklingfilé. Vi har således ett helt zoo i vår frys. Inte en enda quornfilé. Det var länge sedan jag såg min man så lycklig och uppspelt han kunde inte sluta babbla över hur många grillkvällar det skulle bli sommaren 2012. Samtidigt så rann snålvattnet i mungiporna. Jag håller dock med på den punkten, att det kommer bli en hög frekvens av grillkvällar denna sommar. Det kommer att ta sin lilla tid att äta sig igenom vårt zoo i frysen. Särsilt då jag inte ens äter kött (eller jo jag äter fisk). Jag blev så äcklad att jag nästan dog över alla ljusrosa och blekröda muskeldelar på diskbänken men eftersom jag är en förstående fru så log jag snällt och stöttande medans Robert omsorgsfullt och kärleksfullt marinerade alla små köttbitar och förberedde lämpliga grillportioner.
Jaja. Jag ser fram emot dessa grillkvällar jag också, även om det verkar som att jag får bege mig till affären och fylla förråden av majskolvar och hallomiost om jag inte ska svälta ihjäl.
Igår började köttfrossan hemma hos oss. En oidentifierad kroppsdel från en ko till Robert och lax till mig. Till det serverades grillad färsk sparris med parmesanost, vitlöksrostad blomkål samt potatispuré. Potatispuré är samma sak som potatismos fast det låter ju lite lyxigare tycker jag. I vår familj äter vi potatismos på veckodagar och på fredagar puréeee. Fast nu slår det mig att puré låter som barnmat och det är ju inte ett dugg fredagslyxigt. Hm.. Härlig sommarmat var det iaf! Till det drack vi en mustig Syditalienare. Gott! italienaren var ett rödvin förstår ni va. Vi har inga italienare i frysen. Även om maten kändes sommrig igår så kändes inte vädret vidare sommar-aktigt. Burr! Tjock tröja är fortfarande ett måste om man vill äta ute.

Vet vi vad jag gör ikväll förresten? Jag skriver på mitt forskningsprojekt. På en lördagkväll. Robert är på Hard Rock Café och äter kött i vanlig ordning. Jag försöker intala mig att kunskap är det bästa man kan unna sig en lördagkväll. Det går sådär.

4 kommentarer:

  1. Min karlslok ser på sport i vanlig ordning. Zappar mellan hockey och Champions league. Jag är lika ointresserad av båda så nu har jag tagit ett fotbad och målat mina naglar. Romantiken flödar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh stackars dig! Jag verkligen AVSKYR hockey och fotboll på TV. Jag brukar faktiskt också passa på att måla naglarna då det är tråååkig sport på TV =) Eller blogga... Tänk om sport på TV inte fanns. Då hade livet varit perfekt! Fast jag kan tycka att det är mysigt ibland också. Att sitta brevid varandra och ändå pyssla med sitt. Hoppas att söndagskvällen bjöd på mer romance!

      Radera
  2. Hahhahahahahahaha! Zoo i frysen! Jag tycker också att det är läskigt med kött. Köpte några veteproteinbaserade "stekar" härom veckan, ser ut som entrecote, skitläskigt, tyckte jag, även om jag visste att det var 100% veggo. Niklas och Noah fick äta... Själv skyllde jag på IBS och att jag därför inte "kan" äta vete.

    Vi invigde för övrigt vår "platsbundna" grill (vi har en på tomten) igår, grillade sojastekar marinerade i teriyakimarinad + citron + soja. Gott! Finns att köpa här: http://veganlife.se/product.html/vatastic-foods-sojasteaks?category_id=45. Garanterat köttfria och behöver inte förvaras i frys. Bulgursallad till, och hemgjord kardemummaglass + rabarbersoppa + hembakade havreflarn (+ resterna av nötchokladtårtan från i fredags) till efterrätt. Mums!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Du hade svimmat om du såg vår frys. OMG. Tack för tipset, jag kan behöva variera min grillkost litegrann.. Även om jag älskar att grilla både olika typer av grönsaker, quorn, fisk, ost och sojaprodukter. Men sojastek har jag aldrig provat!

      Radera