onsdag 11 maj 2011

Hejdå 2 trappor utan hiss

Ja då var kontraktet påskrivet och klart. Vi ska flytta!! Hejdå Björkekärr och Hejsan Gerrebacka. Det känns amazing! Det blev väl dock inte helt exakt precis vad vi tänkt oss. Men så lever jag i något av en drömvärld också. Jag vill bo centralt men ändå lite mysigt lantligt med natur vid knuten, nybyggt och fräscht ska det naturligtvis vara (jag orkar inte renovera), liten lättskött trädgård (vill inte lägga värdefull tid på att klippa gräs och plantera), solig uteplats, gärna nära havet, barnvänligt, nära dagis, kort avstånd till jobb, rymligt och luftigt och framför allt vill jag inte betala för mycket eftersom jag älskar att resa och shoppa. På detta boende prickar vi in 8,5/10 av ovanstående punkter. Det vi missar är ytan- 80 kvadrat vilket är i minsta laget men iallafall 15 m2 större än vad vi har just nu). Det som också drar bort en halv poäng är renoveringsbiten- det är fräscht och relativt nytt men tyvärr inte helt i min smak. Men med vit målarfärg kommer vi förhoppningsvis långt. Sen beror det på vad vi får sålt vår lägenhet för hur mycket vi har råd att fixa och ändra omgående och vad som kommer att få vänta.
Det vi får är ett supergulligt bullerbyn-bostadsrättsradhus vilket passar oss lite halvlata. Det är 85% barnfamiljer i föreningen och extremt barnvänligt på alla sätt. Vi har en gigantisk uteplats i söderläge (med plats för minst 15 fatboys;) ) och även en ganska stor uteplats på framsidan. Lägenheten/radhuset är ljust, fräscht och mysigt. Vi har en lekplats och en jättestor gräsmatta inpå husknuten. Ingen farlig trafik i närheten. Att köra bil till centrala stan tar bara 10 min  och10 min bort ligger havet. Robert kommer att ha supernära till träningen och få mer tid med mig och barnen. Området känns som att bo på landet med hästhagar och skog, trots att det bara ligger 5 min från IKEA och Bäckebol köpcentrum. Dagis finns på gångavstånd och dagiset är "utedagis" som strävar efter att ha mycket utelek och även hemlagad ekologisk mat vilket tilltalar oss. Eftersom vi dessutom köpte en sådant "litet" radhus kommer vi att ha råd att stanna hemma båda två året ut. Vi vill prioritera tid för vår familj just nu och ingen av oss kommer att jobba från juni -januari (förutom fotbollen då...). Vi ska åka till Thailand under de mörkaste månaderna och slippa allt som har med hushållsarbete och vardag att göra. Det känns helt rätt! Sedan är vår plan att uppgradera oss då vi börjat jobba båda två och ekonomin ser annorlunda ut jämfört med nu.... Vi får nu också en chans att känna in området innan vi gör en större affär. Om vi trivs i Gerrebacka kan vi köpa ett större hus i samma område när chashen rullar in igen. Den 1 juli flyttar vi så nu brinner det onekligen i knutarna för oss att få vår nuvarande lägenhet såld. Kom och köööööp!! Prima, nyrenoverad 3:a i charmiga Björkekärr finnes för snabb affär!

3 kommentarer:

 1. Hurra vilka goda nyheter!! Snart husägare- grattis till er!
  Stor kram från mig och Hjalmar
  //Marlen

  SvaraRadera
 2. Å va roligt! Då kommer vi bo närmare varann:)! Kanske dax och ses snart då :)! Nu är jag i Umeå och slaggar hos Hannah nga nätter!
  Stort Grattis och lycka till!
  Kram Anna Larsson

  SvaraRadera
 3. Men alltså, nu blev jag lite avis på er! Det låter och ser ju ut att vara hur mysigt som helst. Så skönt också att få uteplats, inga trappor och parkering utanför. Det är något jag också drömmer om :) Tänk att slippa släpa barn och grejer till bilen 5 minuter bort...bara en sån sak!

  SvaraRadera