lördag 4 juni 2011

Borde baka men steker på balkongen istället..

Hej! Jag sitter och njuter i sommarvärmen på balkongen, äter vattenmelon och paniksolar medan barnen sover. Har egentligen hundra saker jag vill hinna göra (det går ju liksom så snabbt att bocka av "måsten" då barnen sover). Men just nu tycker jag att jag har förtjänat lite sommarfräsch ansiktsfärg i fejset. Idag har jag och barnen gått en promenix samt handlat inför i morgon. Robert ska nämligen ha sin examensfest i morgon. Jag tycker att det är sååå svårt att handla till många. Man är så rädd att köpa för lite så man brassar på ordentligt, sen slutar det alltid med att hälften får slängas.. Robert har match idag som jag och twinsen egentligen var sugna på att åka och titta på men eftersom Robert är skadad och bara ska agera tränare så tror jag vi står över. Det är ju bara roligt att titta om Robert springer omkring och svettas... Ikväll ska jag träffa Mariell och Annida och dricka ett glas vin på stan. Mucho kul!!!!!

8 kommentarer:

 1. Hej Sofi,har följt din blogg ett bra tag och tycker den piggar upp för det mesta,man får positiv energi av att läsa din blogg!! Nu tänkte jag fråga dig en sak eftersom du är sjukgymnast...vilken träning är bäst 3,5 månader efter förlossningen,ärligt talat är det magen som jag vill få in lite plus att jag har ont fortfarande i bäckenet/ svanken,svag alltså i magen tror jag.Jag promenerar väldigt mycket varje dag men vill börja med träning men vill inte börja fel så man inte får mer ont.Jag födde mina tvillingar för 3,5 månad sen.m

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag ska ta mig tid att svara dig i veckan. Har haft fullt upp ett par dagar. Men som sagt, jag lovar att ge dig tips snart. Nu är det frukostdags!

  SvaraRadera
 3. Några frågor bara. Ska du träna hemma eller på gym? Har du tillgång till pilatesboll, hantlar, gummiband eller dyl eller ska du "bara" träna med egen kroppsvikt? Hur träningsvan är du? Nybörjare eller erfaren?

  SvaraRadera
 4. Svår fråga,jag vill göra det som ger bäst resultat,funderat på att köpa träningskort men vart osäker för jag vet inte vad som hjälper mig på bästa sättet,men om det finns viss träningsform/ pass som är extra bra så lockar ju det.Inomhus hemma kan jag träna men vet inte om jag gör det,bor preci vid slottsskogen så gillar snabbgå/ springa men det tar väl inte så mycket på magen? Medeltränad kan man säga att jag var innan graviditeten och då pratar jag kondition,ej styrka.Hantlar och sånt kan jag gärna köpa om det är bra,bara jag vet vart och hur jag gör.Vad tycker du ger bäst effekt?

  SvaraRadera
 5. Hej igen! För det första (och lite tråkiga) måste man ha lite tålamod... Det tar ju 8-10 veckor bara för livmodern att krympa till normal storlek. Och magmusklerna blir ju rejält uttänjda-därav den putiga magen. Min mage är fortfarande lite "putigare" än innan graviditeten. Men för att svara på din fråga så ska du träna core-alltså bålen. Jag tycker att 3,5 månader efter förlossningen är ganska lagom att börja träna mer än "bara" promenader (de ger ju bra konditionsträning om man går snabbt med en tvillingvagn- men tyvärr ingen magträning som du sa). Jag tränade hemma fram till 5,5 månader efter förlossningen då jag började gå på gym 2 ggr i veckan och jag tycker att hemmaträning är fullt tillräckligt i början. Sen beror det ju på vilken typ av människa man är- om man har tillräckligt med karaktär för att få det gjort hemma. Men jag skulle rekommendera dig att 2-3 ggr i veckan träna bålen- mage + rygg ca 15-20 min. Fast för mig var det lättare att träna 5 min varje dag-jag hade aldrig tid att träna så läge som 20 min pga twinsen. Men jag gjorde 2-3 övningar varje dag då jag hade möjlighet. Fast nu tränar jag "bara" på gym 1-2 ggr i veckan och tycker att det räcker för att hålla en ok form. Det är svårt att beskriva exakt hur man ska göra...det är lättare att visa. Men vad som är viktigt är att man bygger upp de inre, djupa musklerna. De som sitter runt bäckenet och ryggraden. En bra övning är plankan (som finns i en mängd varianter), en annan bra träningsform är pilates som bara fokuserar på bålstabilitet och styrka. Situp´s är överskattade-det finns mycket effektivare och bättre övningar! Pilatesboll är ett bra redskap om man vill träna bålen eftersom det ger ett ostadigt underlag så att man aktiverar fler muskler i bålen (om man gör på rätt sätt). Om du fortfarande har ont i bäckenet rekommenderar jag dig inte att springa,hoppa, göra utfallssteg eller göra step-up eftersom de belastar bäckenet på ett "dåligt" sätt. Många har besvär från bäckenet så länge man ammar pga hormonerna, det brukar bli bättre då man lägger ner amningen. En blogg du kan kolla är Olgas blogg på Mama.nu. Kolla hennes gamla inlägg på hur hon tränade då hon var nybliven tvillingmamma. Hon är duktig och har youtubeklipp på hur man gör. Jag hoppas att jag kunnat ge dig lite svar i allafall... Det är som sagt väldigt svårt att beskriva övningar i text... Lycka till!!

  SvaraRadera
 6. Tack för svaret,ska även kolla in Olga! En sak,varför ser magen ut som om den delat sig och kan man träna bort det? Lite nyfiken,hur mycket gick du upp? Nyfiken eftersom jag oxå fick tvillingar.m

  SvaraRadera
 7. Magmusklerna delar sig då magen växer. Hos vissa får man en liten kvarstående delning. Träning kan minska "glappet". Jag gick "bara" upp 17 kg men mina twins föddes ju i v 34. Hade jag gått längre hade jag troligtvis lagt på mig mkt mer.

  SvaraRadera