söndag 26 juni 2011

Midsommardagen- en spökhistoria...

På midsommardagen fortsatte firandet hos finaste Sara och Matte. Lugnt och städat och alldeles perfekt. Vi åt jordgubbar med glass och spelade Boule på eftermiddagen. Senare på kvällen vankades det grillning. Ååååh så gott. Vi åt tills vi var alldeles proppis. Efter maten tillbringade vi en mysig kväll på deras altan med roliga samtal samt ännu ett lass jordgubbar plus goda snacks och kakor (Sara är en pysslig klippa). Under kvällen hände en ganska läskig grej. På bordet stod 6 tända levande ljus. Helt abrupt och oväntat kom det en stark vindpust och blåste ut alla 6 ljus i ett svep. Det blev alldeles mörkt. Inget konstigt med det om det inte var för att stereon och lampan inomhus slockande samtidigt. Spooooky!
"Oj, så mörkt det blev, blev det strömavbrott?", sa Mackan varpå vi övriga garvade elakt. Levande ljus kräver ju inte så mycket elektricitet. Men det som var läskigt på riktigt var att vi alla fick en isande, obehaglig känsla i magen och vi var tvugna att springa in och kolla att alla sovande barn låg kvar. Det gjorde de. Men jag fick på riktigt lite panik och ont i magen eftersom det kändes som att något spöke lyckats blåsa ut ljusen, pajja stereon och röva bort alla barn samtidigt. Tycker inte ni att det var liiiite läskigt? Efter att vi hämtat oss från spöke-besöket satt vi ute och njöt av den svenska, ljusa sommaren till midnatt (iklädda extra koftor och yllesockar eftersom sommarvärmen inte riktigt har kommit ännu...). Då fick vi motvilligt tacka för oss och åka tillbaka till vår efterlängtade säng efter en lång, charmant midsommardag.
Madde och lilla Wilma

Svensk sommar då den är som bäst!! Svårslagen!

Twinsen fick en sked att leka med och var lyckligast i stan!

Boule, så kul!
Betyder det att man är skitgammal om man uppskattar denna sport eller??

Mackan! Götets roligaste kille! Singel också, märkligt nog!!

Då man spelar boule är det viktigt att fylla på vätskedepåerna så att man inte får vätskebrist. Öl är den bästa sportdrycken enligt dessa atletiska män

Min solstråle som nästan är onormalt lycklig jämnt. Alvina sprider glädje och energi som ett litet kärnkraftverk!

Dennis och Lisa med deras lilla Tyra

Matte kan förutom bygga altan och cykla vätternrundor grilla som en gud. Sicken kille!!

Charmtrollet Tyra

Två mätta tvillingpäron. Fullastade med grillad halloumi, baconinlindad sparris, (inte jag dock), majs, champinjoner, färskpotatis, bea, fläskfilé (inte jag...kan inte få ner gris i halsen), kycklingfilé. Med mera... Proppis, var ordet.

Sommarkänslan blir lite mindre då man ser mössor, filtar, halsdukar och tjocka koftor på bild....

Oj vilken härlig kväll. Trots alla spöken på besök...

1 kommentar:

  1. Alvina är ju uppe på alla fyra! Duktiga tjejen ju. :) kram C & E

    SvaraRadera