måndag 20 juni 2011

Förgiftad make och avloppskaos

Då vi kom hem igår så visade det sig att vi fått stopp i samtliga avlopp under tiden vi varit borta. Som att det varit någon liten elak hustomte här och hällt cement, spik och skit rakt ner i våra avlopp. Jag fick lite panik. Dels för att jag inte gift mig med någon rejäl handyman direkt (och absolut inte begåvats själv heller med dessa egenskaper) och även för att jag får panik om jag inte har möjlighet att använda tvätt och diskmaskin. Livet hos en barnfamilj stannar liksom upp och förvandlas från kaos till inferno om man inte ständigt har en maskin igång. (För att vårt twin-tvättberg inte skall bli övermäktigt tvättar vi minst ett tvätt varje dag. Det är lika heligt som amen i kyrkan för mig eftersom jag tycker om ordning och reda och då man har kontroll på läget). Och utan diskmaskin  kan man ju inte laga mat. Och utan mat svälter man ihjäl. Ja, ni fattar- det var hemskt!
Jag är absolut feminist. Men vid avloppsrelaterade problem förvandlas jag konstigt nog till en hemmafru från 50-talet och bestämmde att det var Roberts nöt att knäcka (medan jag tog hand om barnen iklädd rutigt förekläde). Min man som ständigt förvånar och imponerar lyckades först fixa avloppet i badrummet (bara ca 200 kväljningar, "Fy FAAAN-tillrop" och spyaliknande ljud från honom under tiden). Köket var värre. Han stod (halvnaken som alltid) på alla fyra och grejade, skruvade och fejjade i åtskilliga timmar. Och svor så att tungan blev svart. Under tiden kunde jag panikdiska lite av disken från kvällsmaten i handfaten på toa- ofräscht men nöden har ingen lag.
Då klockan hade passerat 22.30 låg Robert fortfarande på golvet i köket och svor. Jag är ju en kvällstrött människa (som är morgonpigg med twinsen varje dag) kände att sängen lockade och gick och la mig.  Väl i sängen hör jag plötsligt: Rassel, rassel, host, host, rossel, kväljning. Varpå Robert kommer in och frågar mig hur farligt det är att svälja lite Kaustiksoda. Som småbarnsmamma har jag lite koll på vilka kemikalier som är livsfarliga för barn så jag vet ju att det inte är någon hälsosam kemikalie direkt. Oj så orolig jag blev (fråga mig inte hur han lyckades få in skiten i munnen förresten- det är för mig en gåta). Jag googlade och läste om Kaustiksodaförgiftning och fick ha en liten hälsokontroll på Robert. Robert fick bara i sig en pyttemängd och vi konstaterade att hans liv troligtvis inte var i fara. Vi bestämde också att vi skulle sova på saken gällande avloppet och ta tjuren vid hornen igen på morgonen (alltså ringa en rörmockare). Men vet ni vad? Nu på morgonen när jag spolar vatten i köket så rinner det hur fint som helst. Halleluja. Diskmaskinen är igång och livet känns åter lätt att leva. Och Robert andas och lever i sovrummet. Vet inte om det är Roberts slit som gett resultat tillslut eller om det är hustomten som varit här på ännu ett besök.
Här kommer bilder från helgen:
Alvina myser med farbror Patrik (ett av Roberts 6 syskon)

Kusinen Tove och min svägerska Ida

Alvina är pappas tjej

Om Alvina fick skulle hon gunga hela dagen

Wiiiiiih vad det går!

Kusinen Saga

Jag och min älskade svägerska Anna (som också är gudmor till twinsen) myser med Kassebasse

Ännu en mysig svägerska- Emelie som gifter sig med Robin nästa sommar

Grillarbröderna gjorde ett bra jobb!

På fm hade vi strålande sol och var klädda i klänning och heels. Men på em slog kylan till och kläderna byttes mot jeans och lite mer bekväma dojjor!
Alla moraltanter behöver inte oroa sig över att jag rattar vagn med en cider i handen.
Då man dricker en cider på 3 h så kan man köra tvillingvagn utan att ratta i diket.

Dagen efter släktkalaset- dubbelmys!

2 kommentarer:

  1. Den sista bilden på alla tre är bara så sjukt fin, den förtjänar att bli framkallad och sättas i ram tycker vi. Kram C & E

    SvaraRadera
  2. Lite synd bara att svärmors vad kom med också...

    SvaraRadera