tisdag 7 juni 2011

Turrekäk och Blocket-fobi

Heej! Idag har jag och twinsen varit hos Annida och hälsat på. Vi har ätit "Turrekäk" som Annida så fint kallar det. Turkmat kan man också säga. Gott var det i allafall med Hoummus, falaffel och grönsaker. Sen har hon försökt bota min Blocketrädsla. Jag har sååå svårt för att köpa begagnat. Jag har köpt en Bumbostol på Tradera men det är allt. Jag tänker att jag köper nytt för att sen sälja det på Tradera eller Blocket (fast ännu har jag inte fått tummen ur röven- trots att vi har ett berg med kläder och prylar vi inte behöver längre). Nu är jag ute efter en "Lära-gå-vagn" eftersom Kaspian ställer sig mot allt och försöker gå. Helst en från BRIO. Men oj så svårt det är! För det första tar det emot att ringa människor jag inte känner. Och sen om jag köper något här i Göteborg måste jag åka hem till personen i fråga. Hemska tanke! Tänk om det är en mördare eller psykopat eller om jag ser att de har det smutsigt hemma. För en Lära-gå-vagn är ju så pass stor att det blir dyrt med frakt (och då inte värt att köpa begagnat). Annida hittade massor av vagnar för en hundralapp. Jag googlade vad de kostar nya och fick fram priset 379 kr.
Sofi: Men gud, de är ju inte alls så värst dyra. Nä, då kan jag köpa en ny istället...
Annida: Men va tusan. Om du kan få en för en hundralapp, varför betala nästan 4 gånger så mycket??!!
Hon har ju helt rätt egentligen. Jag vet inte vad jag är rädd för. Jag tror typ att de använt Lära-gå-vagnen som toalett. Eller att de kört omkring heroin och kanyler på den. Eller kanske smetat in den med gift.
Jag är störd. Jag vet ju att 99% av alla föräldrar är vanliga, normal-hygieniska svennebanan-föräldrar likt mig själv. Men för att jag ska klara av att använda begagnat vill jag veta vem som haft prylen innan... Jobbigt.
Just nu använder Kaspian sin syster som Lära-gå-vagn...

Och den här har jag också tröttnat på för länge sen...


Någon som har en sådan här till övers?
Obs, du får inte vara knarkare, barnmisshandlare, psykopat, äcklig eller ha det smutsigt hemma.

3 kommentarer:

  1. Jag förstår dig helt! Men en fråga,har du tyckt bumbostolarna vart bra? Ska eventuellt köpa två stycken nu och vill höra lite hur mycket man använder dom egentligen?

    SvaraRadera
  2. Jag använde dem massor då barnen var mellan 3-6 månader.. De fick t-ex följa mig in till badrummet och sitta i dem och titta på mig då jag duschade... De tyckte det var kul och jag hann duscha. De satt i dem och lekte med leksaker(jag hade bumbo-bord på), jag hade dem på diskbänken medan jag lagade mat (under uppsikt. De de själva inte kunde sitta så kunde jag ha en i en bumbo och en i knäet då vi lekte på golvet. Men vid ca 5-6månader tycker de inte om dem lika mycket. Fast jag använder dem fortfarande ibland- nu som matstol då jag matar dem då vi åker bort till folk som ej har barnstolar. Så jag är nöjd..

    SvaraRadera
  3. Hahahaha! Jag är precis likadan! Jag har sålt endel på Tradera och Blocket, men inte köpt. Varför tycker man att det känns äckligt och varför inbillar man sig att allt som säljs, säljs av en lortig person? Det betyder ju att andra människor tror så om mig också då, eftersom jag säljer grejer ;) Men en gåstol skulle jag nog kunna köpa. Tror jag.. Däremot allt med tyg, det går bort! Det är ju garanterat dränkt i alla diverse kroppsvätskor (och såklart heroin som du skriver) man inte vill ha att göra med! :/

    SvaraRadera