tisdag 12 juli 2011

Competition night

Är alldeles svettig och adrenalinhög efter en kväll av tävligar med livet som insats! Efter att middagen var uppäten och twinsen nattade så laddade vi inför en kväll med mästerskap på blodigt allvar. Först frisbeegolf. Och då menar jag inte sådan mesproppgolf man kan utkämpa i Skatås eller Slottskogen. Utan hardcore-skogs-frisbeegolf i den djupa norrländska skogen då man förutom måste sikta, undvika träd, ta i och kasta så hårt och långt man kan - slåss mot myggen. Det var ca 1 miljon mygg vs tvillingmorsan och trots att kvällen var varm så var jag tvungen att klä mig i både jeans och långärmad tröja. Sedan får man hoppa upp och ner och fäkta som en crazyperson för att inte bli totalt uppäten. Puh. Jag kom tvåa i den första deltävlingen. Robert kom sist, mohahahahahaha! (Kanske för att vi övriga hade riktiga frisbees för ändamålet och Robert fick kasta med en Sune-frisbee som man fått gratis med cornflakespaketet. Stackarn. Efter den spännande tävligen bestämde vi oss för att tvätta av nervositets-och-slåss-mot-myggen-svetten i sjön. Min pappa är ingen tuff badkille direkt. Men jag lade till det tunga artelleriet. Jag lade huvudet på sned och sa "Pappaaaaa, om du badar och gör "bomben" så kommer jag att vara såååå lycklig under resten av semestern". Och vilken pappa med ett hjärta bakom bröstbenet kan motstå denna önskan från sin förstfödda? Badet utvecklades således till en "Bomben-tävling". Man tar sats längst ut på bryggan, accelererar så häftigt och kraftfullt man kan, springer och försöker att träffa vattnet med så stor styrka man kan. Mest vattenstänk vinner. Jag tror att Robert och pappa kom på delad förstaplats. Jag förlorade, har för liten röv. Dessutom fuskade både pappa och Robert genom att lägga sig på rygg och göra värsta ryggplasken. Fusk.
Robert började kaxigt
Men hamnade snart i buskarna
Jag i min myggpreventions-outfit
En av pappas mer lyckade bomber
Se så lycklig pappa blev över sin delade förstaplats!

2 kommentarer:

 1. hahaha tack för ett skratt till lunchen :) Kan verkligen se framför mig hur du står och viftar frenetiskt under frisbee-tävlingen!

  Hur går det med småttingarna och myggen?
  I vår stuga är det mycket mygg men våra små verkar inte besväras lika mycket som vi stora av dom...inte verkar myggbetten klia på dom heller. Men det är klart, om det blir sådär massvis med mygg kanske dom får det jobbigt?

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Det går, peppar peppar, väldigt bra med twinsen och myggen. Jag tror att de bara fått ett myggbett var (som de inte märkt av). Jag har myggnät över barnvagnen men i övrigt har jag inget skydd så det är väldigt konstigt att de inte blivit mer bitna än så. Jag och Robert är helt knottriga av myggbett över hela kroppen. Kanske gilar inte myggen bebisblod? Hoppas ni har det bra i myggiga sommar-Sverige!
  Kram från Sofi

  SvaraRadera