tisdag 13 september 2011

Hjärngympa och sönderstuckna knubblår

Hej!!
Vår dag har bestått av följande. Jag och twinsen hade mycket trevlig frukostdejt med Annida som besökte oss redan strax efter kl 7. Jag älskar morgonpigga vänner! Därefter hade hela familjen Vilahamn en mysig lunchdejt inne i stan eftersom Robert bara jobbade fm. Vi åt indiskt, en klar favorit hos både mig och twinsen. Naanbröd är ju fantastiskt! Robert ville helst äta en blodig köttbit men fick kapitulera pga vår demokratiska omröstning. Jag och twinsen vs. Robert: 3-1 (de är mammas kids, hihi). Efter lunchen var det dags för twinsens att vaccineras igen. Vi vill ge dem lite extra skydd förutom BVC:s standardprogram eftersom vi snart åker till Thailand. Stackars mina små hjärtegryn, två vaccinationer inom 4 dagar. Inte kul alls. Men "Det som inte dödar det härdar" som min kära mamma brukar säga.
Efter vaccinationen åkte vi hem och jag kunde äntligen ta tag i mina studier. Jag har ju planerat att jag förutom att agera tvillingmamma i höst plugga på helfart. Hmm. Jag vet inte om detta är så genomtänkt men jag och Robert har kalkylerat fram en liten tidsplan som kanske går igenom (iaf om jag pluggar ist för bloggar..). Jag känner dock att jag måste göra något mer än att "bara" vara mamma. En egogrej helt enkelt. Att få förverkliga sig själv, utvecklas och få en utmaning. Det är iof en STOR, GIGANTISK (den största) utmaningen i sig att vara mamma. Men jag har ett behov att använda min hjärna igen. Jag är faktiskt allvarligt orolig att min hjärna ska skrumpna ihop till en liten miniärta och dö annars. Precis som en muskel som förtvinar om man immobiliserar den. Så känns det ganska ofta, att jag blir lite dummare för var dag som går.  Att torka bajs, tvätta och läsa samma bok 13 gånger om är faktiskt inte så intellektuellt stimulerande i längden. Som tur är har jag begåvats med ett läshuvud (tro det eller ej), jag är väldigt bra på just att plugga och jag ska göra mitt bästa för att ro detta i land. Tyvärr så ligger jag efter BIG TIME pga den Italienska skitstrejken. Jag lyckades som tur var få tag på kursansvarig och grina mig till min plats trots att jag inte kunde delta på uppropet. Men nu har hon gett mig tre väldigt omfattande kompletteringsuppgifter vid sidan av de övriga också väldigt omfattande studieuppgifterna. Puh. Wish me luck. Nej, nu måste jag återgå till mina böcker.

4 kommentarer:

 1. Vad ska du plugga? m

  SvaraRadera
 2. Jag ska ta en masterexamen (man läser till 60p, dvs ett år till sin redan erlagda kandidatexamen) inom fysioterapi med inriktning företagshälsovård. Kram

  SvaraRadera
 3. Kul! Det är kul att plugga, en stoor utmaning med kidsen! Jag vet inte om jag hade klarat det, men du verkar vara "strong"!

  SvaraRadera
 4. Tack! Jag hoppas att jag ska klara det. Ja, jag är ofta strong:) Men inte jämt. Ibland måste man bara bryta ihop och grina en stund och frossa i hur jobbigt allt känns. Men sedan kliver jag upp igen, kavlar upp ärmarna på nytt och tar nya tag. Jag tror att de flesta tvillingmammorna blir starka. Man har ju inget val:)

  SvaraRadera