onsdag 14 september 2011

Plugghäst

Hej!
Idag har jag varit student nästan hela dagen. Robert har varit pappaledig och jag har fått passa på att komma ikapp med mina studier. Det kändes väldigt märkligt i morse. Robert satt med twinsen i köket och åt frukost. Jag sminkade mig, tog på mig kläder som jag kände mig fin i (brukar normalt såsa omkring i pyjamas eller morgonrock i många timmar varje morgon), packade lunchlåda och kaffetermos (ja är man student så är man- ekonomiskt ska det vara!!) och pussade alla hejdå och åkte hemifrån. Det kändes som att jag gjorde något lite "busigt" sådär, eller som att jag var på rymmen. Det kändes både vemodigt och väldigt skönt att ha en barnfri dag. Jag åkte ner till ett av universitetets bibliotek i stan och sen pluggade jag intensivt i 6 h i sträck. Sen hann jag dessutom med ett intensivt träningspass på Sportlife innan jag var tvungen att åka hem för att vara mamma igen då Robert skulle till fotbollen.
Nu har vi precis ätit middag och Robert har konstaterat att han är heeelt slut som artist. Han ligger på soffan och ser nästan lite medvetslös ut stackarn. Jag känner mig ovanligt pigg och energisk. Att tokplugga 6 h, träna, leka, bada twins, natta twins och laga middag är ingen match jämfört med att vara heltidstvillingmamma.
Robert har förresten träffat en av mina trogna bloggläsare "m" på stan idag- kul! Han och twinsen gjorde några ärenden på stan och passade på att hälsa på mig en sväng på biblioteket- han tyckte att vi skulle fika.
FIKA??!! Snäste jag. Är du tokig? Jag har inte tid med någon fika. Jag pluggar ju! Vi får fika en annan dag. Hejdå.
Sen fick jag dåligt samvete över att jag var en sådan otrevlig och trist fru/mamma. Men jag har verkligen så mycket att ta igen och jag vill prioritera det...då jag är ikapp kan jag fika när som helst. Robert och twinsen hade då istället gått till McDonken (dit får han inte gå om jag är med. Det är ju så sjukt äckligt) för att tröstäta lunch. Men Robert kunde besviket konstatera att det enda twinsen gillade var minimorötterna. De var inte alls lika fascinerad av cheeseburgare. Hihi, det är mina twins det..
Vi äter all mat helt själva nu. Bordskicket är väl sådär..  Men vi vägrar att äta någonting som serveras på sked.  Både Kaspian och Alvina vill äta helt själva med händerna. De vägrar också att äta mosad mat och puréer. Nej, vanlig mat som är delad i bitar ska det vara!
Som ni förstår är kameran på plats igen. Så nu  blir bloggen kul igen!
Mamma lagar så god mat att vi blir såhär lyckliga! Inga sketna ostburgare så längt ögat når..

2 kommentarer:

 1. Ja det var jag som var ute och shoppade på stan med mina tvillingar,och plötsligt känner jag igen någon men det kopplar inte riktigt först hur men sen när jag kom på det så var det självklart att man hejar,hoppas han inte tyckte det var psykovarning på det hela :-) Du har inte retuscherat dina foton,din man ser bra ut även i verkligheten ;-) m

  SvaraRadera
 2. haha, sötisarna som gillar mat så mycket :)

  Våra brukar säga "mmm...mmm...MMMM!" varav det sista är liksom så gott att dom nästan blir arga. :D Bra betyg på maten det!

  Heja heja med pluggningen!
  Kul att plugga! (och jobbigt också förstås)

  SvaraRadera