tisdag 27 september 2011

Öppna förskolan

Idag har jag och twinsen varit på öppna förskolan för första gången. Jag vet inte varför det inte blivit av tidigare. Dels för att jag trott att ÖF "inte är något för mig" (trodde att man inte blev insläppt om man inte hade med sig egna ergonomiska inneskor, könsneutrala kläder på kidsen, och inte uppskattade att sjunga barnsånger och klappa händer i grupp) och dels för att jag tyckt att twinsen varit för små. Men jag är positivt överraskad faktiskt. Jag blev varmt välkommen trots att jag varken klär barnen i eko-genus-outfits eller hade med mig några birkenstocksandaler till mig själv. Twinsen betedde sig som två kossor som blev utsläppta på grönbete efter en lång vinter inne i ladugården. De löpte amok bland alla roliga leksaker och barn och hade hur kul som helst. Jag tyckte också att det var gemytligt. Alla i personalen var tokgulliga, de lagade lunch man kunde köpa för 25 pix och framförallt att twinsen trivdes ger stora pluspoäng. Jag känner mig ju för närvarande ganska ensam då jag inte känner någon mammaledig i närheten- då är öf perfekt för att slå ihjäl några timmar. Så det kommer absolut att bli fler besök på öppna förskolan för mig och twinsen.
Varje dag så brukar jag och twinsen gå och titta på hästar och får . Väldigt uppskattat.
Vi bor några hundra meter bort från en 4H gård och det känns som att vi lever på landet...
Så här står jag och gnäggar om dagarna som en galning och twinsen skrattar. Helt normal  dagsaktivitet. 
Hästhage-action: Första parkett! 

4 kommentarer:

 1. Jag har vart på öf några gånger och tycker att det är ganska bra,men jag märker ju att tvillingarna gillar det mycket,så jag gör det för deras skull.Jag tycker det är en hel del bohem-eko-könsneutrala mammor.Jag går på vanlig nån tisdag och öf för tvillingar i linnestaden! Visste du att det finns? m

  SvaraRadera
 2. Jag har inget emot någon typ av mammor (även om det kanske uppfattades så). Jag är själv vän med många boho-genus-eko mammor. Och alla mammor är fantastiska!! Jo jag vet det att det finns tvillinggrupper. Men jag har aldrig orkat ta mig till linne bara... Robert har ju alltid bilen och jag är lite lat då det gäller att åka kollektivt längre än in till stan.. Är det bra??

  SvaraRadera
 3. Haha. Jag tänkte nog ta mig till öppna förskolan imorgon. Kan ju lätt bli lite krystat när man sitter i ring och bara de vuxna sjunger... Men barnen gillar helt klart det så då får man ta det på köpet! Jag har dock inte mina Birkenstock med mig ;-)

  SvaraRadera
 4. Nej man behöver ju inte har något emot dom slags mammor men själv tycker jag ibland att om det är för mycket sådant så känns det som att det är svårt att smälta in.
  Öf för tvillingar är väl bra om man känner att man vill prata med andra tvillingmammor och pappor (jag har inte haft nåt större behov) men annars kan jag nog inte säga att det är bättre än det vanliga, så om du tycker det är jobbigt att åka den biten så tror jag inte att du missar nåt enormt. (om du nu inte är i behov att prata av dig med tvillinföräldrar, då är det ju kanon!) m

  SvaraRadera