onsdag 11 juli 2012

Mormor och mygg i Golisen

Hej! Vi har haft en mysig dag med både sockerkakefika och blomplockning hemma hos min dunderkvinna till mormor i Golisen. Men mestadels av dagen har vi brottats mot myggen. Jag lovar er att Kaspian och Alvina har säkerligen en sisådär 50 myggbett var. Kaspian och Alvina är riktiga coolingar och myggen berör dem som tur är inte ett dugg. Inte mig heller. Värre är det för deras far. Robert har inte fått ur sig ett enda vettigt ord på hela dagen. Bara svordommar. Och skrik och gap medan han springer runt och vevar med armarna som en galning. "Altså, HUR kan man BO här??!!" Har han sagt kanske 87 gånger. Robert åker tillbaka till Göteborg i morgon (pga fotbollen. Jag och twinsen stannar några dagar till) och jag tror inte att han är jätteledsen över det. Inte ur mygg-aspekt i allafall.
På äventyr hemma hos min mormor Anna-Greta

Blomplockning på G


Golisen ligger mitt i djupaste vildmarken enligt min man. Bara skog och fjäll så långt ögat når och man tar sig hit på en grusväg.


Mormors gula hus där jag spenderat massor av tid som liten.

Låt er inte luras av den glada munnen. För tungan var svart av alla mygg-svordommar!


Min dunder-mormor som tyckte att det var märkligt att hon hade så ont i ryggen. Hon hade ju barat klippt gräsmattan i 2 h, staplat hundra kilo ved och snott ihop en liten sockerkaka i farten. Min mormor är min idol. Alltid lika glad och har världens bästa humor. Och stark som en oxe- både fysiskt och psykiskt.

2 kommentarer:

 1. Ha ha! Jag skrattar högt åt myggkommentarer och "hur kan man bo här"!! Jag förstår honom samtidigt som jag älskar Villis med allt det innebär!!!

  Lyckliga dig som har mormor kvar - hon verkar vara en super cool person (förstår att du ser upp till henne)!.
  Gillar bilderna när ni plockar blommor, vilken sommarkänsla man får!! Ser ut som ni har det jättebra, skönt med fint väder!! Synd att vi inte var hemma -annars hade Julia och twinsen kunnat rocka loss på gatan med sina trehjulingar ;-)

  Kram Jennie

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja, vi har det väldigt bra! Trots myggen =)
  Vi får se om vi lyckas tajma in Vilhelmina-vistelser samtidigt så att kidsen får leka. Hoppas ni njuter av sommaren! Kram

  SvaraRadera