torsdag 26 juli 2012

Tvillingförälder? A piece of cake!

Hej! Haft ännu en helt fantastisk dag på stranden. Igår fick vi dock en kommentar som jag funderat lite över idag. En kommentar som vi fått höra MÅNGA gånger. Den lyder: "Åh, har ni tvillingar. Då har ni det ni gör!!" Alternativt: "Fullt upp ser jag, höhö".
Men vet ni vad. Just nu är det faktiskt enkelt att vara tvillingförälder. På riktigt. Barnens första år var inte ett dugg enkelt. Det var sondmatning, dubbelamning, känslor av otillräcklighet, osäkerhet, barnchock och tvåbarnschock i ett, sömnlösa nätter i kvadrat och jag kände mig ofta ensam eftersom det var svårt att utföra många aktiviteter som mammor med ett barn kunde göra. Att strosa omkring på stan med en latte i vagnens piffiga lattehållare har varit långt ifrån min verklighet. Men. Just nu är det easy like a five year old´s homework..
Låt mig berätta om hur vår dag sett ut. Båda barnen sov till 08.15 (13 h nattsömn!!!!). De åt sin frukost och vid tio åkte vi till stranden. Väl på plats så är de duktiga på att hålla sig nära oss, de har respekt för vatten och är duktiga på att leka och roa sig själva. Jag har knappt flyttat röven från vår filt. Klockan 12 åt de sin lunch utan protester och då maten var uppäten så sa de "nappen" och "sova" varpå de själva klättrade upp i vagnen och somnade innan jag hade promenerat 30 m. De sov en timma och sedan fortsatte leken. Vi åkte hem, åt middag och sedan har barnen lekt tillsammans, knappt utan att bry sig om min närvaro. Jag har lyssnat på TVÅ (!!) program Sommar i P1 (Marika Carlsson och Rakel Chukri och jag gillade båda väldigt mkt-rekommenderas) med en hörlur i örat och med det andra örat har jag lyssnat på Kaspian och Alvina som har högljudda disskussioner med varandra i sandlådan. Strax skall jag servera välling och natta dem och jag lovar att det kommer att gå lika smidigt som det gör varje kväll. De somnar själva utan protester så att jag kan göra vad fasen jag vill resten av kvällen.
Jag vet att detta låter helt galet osannolikt. Men jag fabulerar inte. Jag blir typ provocerad av mig själv. Hur kan livet med två kids va så simpelt? Sedan är självklart inte alla dagar lika smärtfria som idag. Självklart så förekommer konflikter, bråk, frustration och tjafs. Ibland vill jag slå dem.
Men generellt så blir livet som tvillingförälder bara enklare och enklare och jag älskar varje minut jag får dela med mina guldklimpar. Utan dem vore livet tomt och ingenting.

Jag var tvungen att fota klockan då jag vaknade i morse och huset var alldeles Tyst! En halvtimma senare(!) satt jag och twinsen vid frukostbordet..

Kaspian gräver ner vår picknickfilt..

Askimsbadet idag. Vi roar oss med att prova nya badställen varje dag..


Plaska kan jag göra hur länge som helst!

Jag frös..

Kaspian badade tills han var blå, huttrade och skakade tänder. Mysigt att få krama honom varm igen!

Vi som gillar bekvämlighet hyrde solstolar. Det tog oss bara en kvart att lista ut hur man fällde ut dem...

Min beachbrud

Lek efter middagen

Syskonkärlek!

9 kommentarer:

 1. Usch vad jag hatar den kommentaren... Även jag tvillingmamma(1 år) + en 3,5 åring får OFTA kommentaren åå är det tvillingar? Jaha, det måste vara jobbigt? Ni får väl inte sova något alls?.... osv! Varför tror främmande människor att man skulle vilja berätta för dem om det nu var så jobbigt som de utgår från? Så himla konstigt. Jag kan verkligen inte komma på ett enda annat tillfälle som man går fram till en främmande människa och berättar för den personen att han lever ett tufft liv...

  Jag håller med dig, jag älskar att vara tvillingmamma och tycker att det bara blir bättre och bättre hela tiden :)

  Kram,
  Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna! Jag håller med om att det är lustigt att man så OFTA får höra detta. Samtidigt så tror jag inte att någon menar något illa utan att det är en allmänt vedertagen (felaktig??) föreställning om tvillingar och hur det är att vara tvillingförälder...
   Tack för kommentaren och jag hoppas du njuter av sommaren med dina tre guldklimpar! Kram!

   Radera
 2. Men herregud, nu tycker jag inte det minsta synd om dig längre! Jag vill också ha två fridfulla tvillingungar. En totalt rabiat 2,5-åring, som absolut inte håller sig i närheten av oss, knappt äter nån mat, inte har sovit på dagtid under det senaste året, slåss och skriker mest hela tiden.
  Yeah, that´s my vardag! Tur han är söt och kramgo däremellan också ;)
  Icket att förglömma så har han ju även en 5-årig storasyster som inte heller är världens mest stillsamma och som han gärna slåss med en sisådär sjuttiofem gånger om dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Igår då twinsen slängde spagetti över hela köksgolvet samt skåpluckor och då jag senare stod på alla fyra och försökte städa upp matinfernot så passade de på att lista ut hur man öppnar grinden på baksidan och rymma ville jag bara äta upp mina ord... Vissa dagar är enkla och andra apjobbiga. Precis som för andra föräldrar.. Jag menar bara att det är en vanlig föreställning att vi som tvillingföräldrar har det jobbigare än andra- och det stämmer inte riktigt.. Hoppas du kryat på dig från förkylningen. Kramar till er!

   Radera
  2. Hahaha brukar vara så. Man ska aldrig säga att nåt är bra, eller att barnen är friska, för då vänder det på ett kick ;)
   Så är det nog för alla föräldrar. Vissa dagar är dom som små lamm och genast tänker man att det inte vore så farligt med en eller två till. Sen andra dagar så fattar man inte hur man ska klara av dom två man redan har... Men men, nångång blir dom väl vuxna. Och den dagen får vi ha ångest över det istället, haha.

   Radera
 3. Mina twins är bara 5 månader men redan är jag galet trött på alla konstiga kommentarer vi får om våra flickor! Bara för att vi har twins så tror folk att de kan säga precis vad som helst! Själv tycker jag att dessa 5 månader med våra flickor har vart 10 ggr lättsammare än med storasyster som nu är 3 år. Glada, lättsamma twins som sover bra innebär för mig inte mycket "jobb". Det var dock helt tvärtom med storasyster. Men när man berättar det för folk så är det många som fnyser och inte verkar vilja tro mig. Nej, tvillingar är jobbigt verkar vara den allmänna uppfattningen! Försöker även vid vissa tillfällen förklara att mycket handlar väl om vilka barn man får. Det kan helt klart vara tuffare med ett barn, men det är det inte många som köper. Vissa kommer tom fram och tycker seriöst synd om mig. Tröttsamt! Jag som är så stolt och lycklig över mina barn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Man får försöka att le, nicka och strunta i att lyssna på vad folk säger. Att vara tvillingmamma är underbart och precis om du säger är ju alla barn individer- tvillingar så väl som enligar! Grattis till dina små och jag hoppas det fortsätter att gå så bra för er! KRAM

   Radera
 4. Härligt att läsa ditt inlägg Sofi och även era kommentarer. För mig startar snart tvillinglivet:) två veckor till planerat snitt om de inte kommer på att de vill komma ut tidigare (vilket hade gjort mamman väldigt glad då jag tycker att jag har varit gravid nog nu) jag ser nu väldigt mkt fram emot att de ska komma ut och visa sig!! Kram till er tvillingföräldrar! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Grattis! Du har en omtumlande, obeskrivlig, fantastisk, läskig, jobbig, livsomvälvande och magisk tid framför dig! Jag ska hålla tummarna för att dina mirakel snart kommer ut och att allt går superbra! Jag gjorde också kejsarsnitt och det var en jättefin upplevelse!! Kram!

   Radera