onsdag 3 augusti 2011

Kaffekungen

Igår hade vi en heldag med Linda och Henke. Fika, promenad och mysigt häng under dagen och grillning på kvällen. Även Mackan slöt upp för att äta grillmiddag. Allt var gemytligt, lugnt och allmänt härligt. Jag hade nattat twinsen vid 19 som vanligt och de sov sött i sina sängar då vi satte oss till bords för att sätta tänderna i maten (trodde jag iaf). Då vi bokstavligen skulle ta vår första tugga hör vi ett illvrål och gråt från twinsens sovrum. Robert satte fart dit för att ta itu med problemet. Problemet hette Kaspian. Han skrek och skrek och skrek. Som en galning. Under hela middagen fick jag och Robert springa i skift för att försöka natta om vår lille skrikprins. Vi åt några tuggor, försökte vara sociala med våra gäster och sen gjorde vi ett ytterligare omnattningsförsök. Jättemärkligt, detta har aldrig hänt tidigare. Kaspian är bra på att sova och då vi väl nattat honom brukar han sova 12 h utan tjorv. Jag blev orolig tillslut. Inga av våra finurliga knep fungerade, han var lika ledsen vad vi än gjorde. Hade han ont någonstans? Hade han ätit något konstigt? Hade han bränt sig i solen? Hundra frågor som snurrade i skallen utan att få något svar. Tillslut kapitulerade vi och Kaspian fick vara uppe och umgås med oss. Då var han nöjd trots att han såg sjukt trött ut.
Då kläcker min man ur sig: Jag undrar om han är konstig pga av allt kaffe han drack i eftermiddag då vi fikade.
Jag: Kaffet??!!
Robert: Ja, han ville smaka och så tyckte han att det var så gott... Och det tyckte jag var så kul att han fick mitt kaffe.
Jag: Men hur mycket drack han då?
Robert: Hmm.... Alltså, först tyckte jag att det såg ut att vara lite kvar i kaffemuggen. Men sen då han drack så tänkte jag att det nog var ganska mycket faktiskt. Typ halva muggen. (Till det kan jag informera om att min man dricker svart, superstark kaffe).
Jag: Men INTE KONSTIGT att han är speedad och inte kan sova. Han är ju helt koffeinHÖG. Det är ju typ en centralstimulerande drog i en så liten kropp. Stackarn!!
Efter det erkännandet var det inte alls svårt att förstå Kaspians frustration. Man kunde tydligt se att han var supertrött men samtidigt uppe i varv. Vid halv elva la vi honom på nytt varpå han låg och pratade med sig själv ett tag innan han äntligen lyckades somna. Men idag är han åter sitt vanliga jag. Och Robert tänker behålla kaffet för sig själv i fortsättningen.
Erik och lilla Junia som bor i närheten tog en cykeltur hit för att leka en stund.
Junia får en lillebror om en vecka, spännande!

Fina Linda och Henke som gifter sig på lördag!! Kommer bli galet roligt!!
Min kaffeälskande man och min sockertuss till dotter
Middagssugna!
Mackan och Robert gjorde ett bra teamwork vid grillen. Linda och Henke håller på och gullar sig som två fjortisar. Men det får man väl göra dagarna innan man ska säga JA till varandra. Cut!
1 minut innan det stora illvrålet ljudade genom hela Gerrebacka
Bosse var med såklart!
Kaspian vår lille drogmissbrukare och nattsuddare..
Varför sova då man kan vara uppe och snacka skit hela natten lång?

3 kommentarer:

 1. Hehehe, här hemma har vi också en liten kille som älskar kaffe! Skulle han få så skulle han lätt dra i sig ett par koppar om dagen. Jag tycker nog att han är tillräckligt speedad utan tillsatt koffein, så en klunk brukar vara nog!

  SvaraRadera
 2. hahaha kaffe har vi inte provat här och jag tror vi sparar det ett tag till :) Har nu läst ikapp lite i er blogg (vi har varit i stugan) och det ser väldans mysigt ut med grillkvällar och nya utemöbler.

  Vore skoj med lite inne-bilder också sedan när ni fått saker på plats. Men jag förstår ju att det tar TID med två småttingar som ska undersöka allt samtidigt.... ;)

  SvaraRadera
 3. Innebilder kommer! Men jag vill bara komma iordning lite bättre först! Nu är vårt hem helt ok att bo i iallafall. Men vi har massor kvar att göra och det går inte snabbt eftersom en måste springa efter twinsen heela tiden, puh. Hoppas ni haft det mysigt i stugan!

  SvaraRadera