måndag 22 augusti 2011

Snåltarm

Då man kliver upp kl 5 varje morgon kan man iaf inte klaga på att man inte får något gjort. Lite ofrivillig Carpe diem kan man säga! Jag är dock en morgonpigg varelse och det är twinsen också. De vill att jag ska vara uppe men de bryr sig i ärlighetens namn inte så mkt om mig. Så jag får hitta på aktiviteter för att hålla mig alert och samtidigt hålla koll på mina vildingar. Igår hade jag bakat två sorters cupcakes innan kl 7. Stört. Vissa dagar kan det var svårt att veta vad man ska hitta på i denna arla morgonstund. I morse till exempel. Men efter en liten funderare så tog jag och barnen en promenix ner till Ica som ligger 1,5 km bort. Eftersom vi är nyinflyttade i området har vi varje vecka fått gåvokuponger från den lokala Ica-affären. 6 st närmare bestämt- tre till mig och tre till Robert (Ica är väldigt generösa måste jag konstatera!). Eftersom dessa kuponger snart passerat sina utgångsdatum så tänkte jag att jag skulle passa på att hämta ut våra gratis-varor. Gratis är ju gott. Jag flanerade inne i butiken och plockade mina kupong-varor i korgen, tre (!) paket kaffe, två paket frysta kanelbullar, en fryst kladdkaka från Frödinge. Sen handlade jag lite  mer också men inte så värst mkt eftersom det skulle få plats i varukorgen på vagnen. Väl i kassan så radar jag upp alla mina gratisgejer och räcker fram min tjocka bunt med Kuponger. Som en gammal, snål pensionär. Naturligtvis skall varenda jäkla kupongstackare krångla. Eller så hade den gamla damen i kassan inte riktigt vaknat eftersom klockan bara var strax efter 8 på morgonen. Hon skulle dubbelkolla kuponger och varor etthundrasjuttioelva gånger. Vad tror hon? Att jag försöker lura Ica på frysta, färdigbakade kanelbullar? OM jag skulle försöka mig på att göra något kriminellt så skulle det inte handla om kanelbullar. (Nä då är det ju smartare att råna en bank eller nåt- så att man åtminstonde blir rik på kuppen. Jag har faktiskt råd med kanelbullar). Bakom mig i kassan bildas det snart en lååång kö med suckandes, morgontrötta och stressade människor. Jag kände mig så himla löjlig där jag står i mitt morgonrufsiga hår, osminkad, dubbel-traktor-mega-barnvagn- med en lång rad gratiskaffe, gratis-kanelbullar och gratis-kladdkaka på varubandet samt mina trilskandes pensionärs-snålkuponger. Tillslut så godkände surkärringen i kassan alla varor och gratiskuponger så att snåltarms-tvillingmamman kunde trycka ihop allt under barnvagen och ratta hem den igen. Ja, så spännande kan man ha det klockan 8 en vanlig vardag. Om det är någon som är sugen på en Gratisbulle och en kopp gratiskaffe är det bara att knacka på- helst mellan 6-7 på morgonen för det är då jag behöver sällskap och aktiviteter.
Ny spegel i hallen... Efter 5 minuter såg den ut som f-n . Full med små kladdiga-hand avtryck. Jag försöker tänka att det är charmigt. För jag orkar inte putsa den varje dag. Jag får leva med kladd och smutsiga händer- livet blir lättare så.  

1 kommentar:

  1. Haha, äsch har du fått kuponger så ska det fasen utnyttjas. De som stod bakom i kö får bli arga på kassörskan som va så slö istället.
    Kan känna igen det där att man känner sig som megatraktorn med vagnen. Men what to do?

    Fin spegel :) Rengjorde faktiskt vår hallspegel idag för första gången på väldigt länge. Behöver jag säga att det var FULLT med handavtryck på den snabbt efter jag rengjort? :p Men som du skriver, det är lite charmigt.
    Kram

    SvaraRadera