fredag 19 augusti 2011

Skrot

God morgon! Igår hade vi en skrotdag. Dvs både jag och maken plus twins var bara hemma och skrotade och njöt av att ha möjlighet att vara hemma med våra små barn. Inga måsten och inga stora planer förutom lite hemmafix samt en playdejt med Vinston och hans pappa sebastian. Skrotdagen behövdes sannerligen också eftersom vi haft fyra tuffa nätter i rad orsakade av vår dotter. Vi fattar ingenting. Alvina har ju aldrig varit direkt bra på att sova, men det har ju faktiskt varit lite bättre de senaste månaderna. Tidigare har det ofta varit tillräckligt att stoppa in nappen för att få henne nöjd och somna om. Hon har ju tom slagit på stort och sovit HELA nätter en handfull ggr. Men nu har helvetet brakat loss igen nattetid. Hon är helt galen (läs hysterisk, otröstlig, förtvivlad, rasande) och vi vet inte vad vi ska ta oss till. Vi har gjort allt. Ofta så krävs det att båda två kliver upp eftersom Alvina skriker så galet högt och länge att hon väcker brorsan som undrar vad som står på och blir såklart också ledsen. (jag tror faktiskt att vi snartblir utslängda från vårt radhus eftersom vi troligtvis väcker alla grannar inom en mils radie med våra twins vrål i stereo). Jag och Robert står som två nyvakna, förvirrad fågelholkar i twinsens rum medan vrålen ekar mellan väggarna och tittar på varandra och tänker "vad händer?" "är detta ett skämt eller?". För det känns så, som en dålig komedi. Jag tror jag ska börja filma våra nattliga äventyr och sälja till skolor så att de kan visa alla finniga pubbe-fjunisar i syfte att agera som preventivmedel. Hjälp oss, vad tusan är detta? Varför blir hon så ledsen och arg på natten? Kan det vara tänderna? Eller nattskräck? Eller någon fas? Eller är hon bara en skitunge som gillar att gapa och vråla som en trumpet på speed? Jag är iaf glad att vi har möjlighet att vara hemma och slappa dagar som dessa. Och jag haoppas att detta bara är något kortvarigt.
Igår på vår skrota-hemma-dag så sprack himlen upp på em/kväll och det blev riktigt varmt och skönt. Vi rensade kylen, tog vad vi hade och bjöd in några vänner  på spontan grillkväll. 
Alvina var väldigt svårnattad. Men tillslut somnade hon ovh vi kunde hugga in på maten. Oj så gott det är med mat då man är utsvulten..

1 kommentar:

  1. Usch, hoppas verkligen att det går över snart. Nätterna är ju liksom så dyrbara. Inte bara för päron utan även småglinen.
    Håller tummarna för er.
    Kram

    SvaraRadera