måndag 22 augusti 2011

Nyttiga frugan

I morse läste jag en artikel i GP som handlade om en studie som visade att män som går igenom en skilsmässa ofta går upp i vikt. Det var alltså hälsosamt för män att vara gifta. Jag tror faktiskt att det skulle bli så i vårt fall om vi skulle skilja oss. Nu är vi en match made in heaven och vi kommer ALDRIG att skilja oss, hemska tanke. Men OM, så tror jag att Robert kanske skulle skaffa sig en liten kagge. Det är ju mest jag som kockar här hemma. Idag blir det Kamutvetesallad med avocado, fetaost och kikärtor. Robert kommer inte att göra kullerbyttor av glädje. Men han ska vara glad att han blir serverad middag över huvud taget.
Kamutvete- bara namnet gör ju att man känner sig väldigt äppelkinds-nyttig och redig. Vi äter ofta bulgur men kamutvete blir en ny bekantskap. Jag hoppas det går hem.
Mums? Nyttigt i allafall.

1 kommentar:

  1. Ah, vete som vete, bulgur är krossat durumvete (hårdare än det som används till mjöl), kamut lär väl vara korn och jämförbart med matvete ungefär, dinkel är väl ungefär som vanligt vete förutom någon mutation... Genetiskt ganska lika, näringsmässigt också, även om livsmedelsindustrin vill få oss att tro annat.

    Sysselsättning kl. 5: SVT Play. Kolla in Dinosaurietåget, Stora Maskiner och Stor och Liten. Kan vara bra att känna till i framtiden. Pysen älskar det! Annars - baka matbröd, fixa långkok (typ bönor och ärtsoppa), frosta av frysen, putsa fönster, gör rent vattenlås eller åk till Uppsala och ta hand om min lillkille så att jag kan få sova:-)!

    Kramisar till hela familjen

    SvaraRadera