söndag 22 april 2012

Getlukt i näsan, havskräfta i magen och lätta skor på fötterna!

Hej på er! Dåligt med bloggande under helgen men vårt fullspäckade schema har inte tillåtit några stunder vid datorn. Min kära mamma är ju här och då finns det ju mycket annat man vill göra.
Vi delar vissa personlighetsdrag, jag och min mor. Både på gott och ont. Mest gott såklart. En tydlig gemensam faktor är vår enorma effektivitet. Jag älskar det. Jag får spader på långsamhet. Både i fredags och igår (lördag) hade både jag, mamma och twinsen hunnit med frukost, läsa GP, lek och bus innan kl 7 (sen spelar det ju in att barnen vaknar kl 05.30 numera- men vem bryr sig om det då de sover lugnt och fint hela natten. Då kan jag gladeligen kliva upp innan kl 6 på morgonen). Klockan 7.05 har vi satt agenda för dagen. Klockan 8 sitter vi i bilen. Inklusive twins, vagn, mellisar till kids, ombyten och allt annat man kan behöva. I fredags åkte vi till simhallen. Alvina har lärt sig "simma" med armkuddar. Kaspian ville bara hoppa och hoppa och hoppa från bassängkanten. En stor nackdel med att vara tvillingmamma är att vissa aktiviteter är omöjlig att genomföra på egen hand. Till exempel att bada- jag vågar än så länge inte åka till simhallen med två barn själv. Är för rädd att någon av dem skall hinna drunkna och dö om jag vänder ryggen till. Hemska tanke. Efter badet däckade barnen och jag och mamma tillbringade ett par timmar med shopping.
Shoppade bland annat ett par sådana här!! Ett par Nike Free run. Oj, det kommer gå fort i dessa!
Min väldigt generösa mamma betalade =) Bild från Google.
Igårhoppade vi tidigt in i bilen och rattade vi till Plikta i Slottskogen samt barnens zoo. Twinsen fick klappa getter, får, kaniner och grisar. twinsen tjöt av lycka. Jag var livrädd. Jag är rädd för djur. Alla djur. De luktar konstigt och har ett icke-förstå-sig-på-aktigt-och-konstigt-beteende. Men vi överlevde utan get-horn i rumpan. Jag drog en lättnadens suck.
Efter alla barnanpassade aktiviteter unnade jag och mamma oss en god lunch i solen i Haga medan kidsen sov. Eftermiddagen spenderades med plantering av blommor och löprunda i skogen och en liten kräftskiva satte pricken över i på en fantastisk lördag.
Idag har vi dock legat av oss då vi varken hunnit göra planer eller organisera oss ännu. Regnet öser dock ner utanför fönstret så det blir kanske en hemmadag idag.
Smaskig fredagsmiddag då jag provade ett recept på varm sallad från Elle interiör med grillad hallomi, chilimarinerad och grillad  sötpotatis samt dressing med parmesan, färsk basilika och vitlök. Det blev gott!

Morgonkramar med nyvaken mormor..

Man vet att man är extremt morgonpigg då man har hela Plikta för sig själv en helgmorgon...

Öde.
Barnen hade första tjing på ALLT så vi sprang omkring och lekte som galningar. 

Ännu ett persolighetsdrag som vi har gemensamt- Latteberoendet..

Här rusar mormor och Kaspian in till alla farliga getter. Jag fick ladda en stund innan jag vågade gå in. Jag är en mes.. 

Jag undrar en sak. VAR ÄR VÅREN???? Det var svinkallt igår- därav vinterkängorna på kidsen och vantarna på mamman. Här har ni förresten bildbevis på att jag också vågade in i hagen. 
Det HÄR fåret föll mig i smaken. Väldigt väluppfostrat och trevligt får måste jag säga.

Tryggt. Ett staket. Jag gillar´t 

Lunch på Haga Deli. Småplock av medelghavsmat. Och sedan god latte från Da Matteo.  

Haga är mysigt. Man kan både äta och shoppa. Man behöver inget mer än så för att ha kul. 

Ett personlighetsdrag vi INTE delar är förmågan att piffa hemma. Typ plantera blommor. Där fick mamma rycka in eftersom jag tycker att allt som har med trädgård är tråkigare än att tvätta avlopp. Det är därför vi bor i radhus. Vi har en plätt på framsidan och en på baksidan som jag tvingar Robert att sköta om. Jag skulle hellre dö än att flytta in i ett hus med stor trädgård. Det är min största mardröm. 

Barnen är väldigt bra på trädgårdsarbete!

Fast Kaspian blev upprörd över att få jord på sina joggingskor.... =) Är det ett arv från mamman tro?? Om ni undrar varför vi har en jordhög i "trädgården" är det för att vi (Roberts pappa) har tagit bort en jätteful buske som stod där och var alldeles platt efter all snö. Vi vet inte vad vi ska göra ev denna jordhög ännu. Något man inte behöver sköta om eller vattna blir det i allafall! 
Kräftskiva med Göteborgskräftor är väldans trevligt!

Gott!


4 kommentarer:

 1. Såå fina mössor! (Vi har ju likadana ;-)

  Skönt att få lite backup och sällskap av mamsen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Nu får du allt avslöja den spännande nyheten du nämnde sist! m

  SvaraRadera
 3. Hahahahahahahaha! Modigt gjort att våga dig in till djuren! Så att du inte överför dina fobier på twinsen. Själv laddar jag för att klappa ormar eller något, nästa gång vi åker till Skansenakvariet (vilket lär dröja)...
  Kramis

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Till J: Ja, det är alltid lyxigt att få lite hjälp!
  Till m: Du får ha lite tålamod ;) Jag lovar att berätta senare i veckan.
  Till Santosha. Ormar...fy... Där går min gräns alltså.. Men heja till dig!

  SvaraRadera