onsdag 11 april 2012

Unnar mig

Jag gillar ju att njuta av livet goda. Resor, kramar, god mat. Jag tycker att det är bautaviktigt att man UNNAR sig. Särskilt då man är en hårt arbetande tvåbarnsmor. Att unna sig guldkanter i vardagen av varierande slag är kul och härligt. Under påsken unnade jag mig massor av choklad och goda viner. Härligt. I denna veckan unnar jag mig att ta mig tid att gå på träningspass. Träning är en stor och viktig del av mitt liv och en av mina största passioner. Jag tycker att det är både konstigt och sorgligt att majoriteten av befolkningen ser träning som ett straff, ett nödvändigt ont eller något man bara genomlider. Jag fattar det inte. Jag njuter av varje minut av min träning. Varje löpsteg, varje tungt lyft, varje svettdroppe. För mig innebär träning endorfiner, lycka och värdefull egentid. Jag rensar huvudet, löser problem, fyller på med energi. Jag skulle kunna fylla en hel roman om min kärlek och min passion om detta ämne. Det tänker jag låta bli. Ni fattar galoppen. Men jag är sällan så lycklig som efter ett väl genomfört och toksvettigt pass. Som tvillingmamma hinner jag inte träna så mycket som jag skulle vilja. Jag prioriterar annat.
Men denna vecka har Robert påsklov (från ett av jobben iaf) och detta ger mig möjlighet att tränings-frossa och prova pass som jag normalt inte har möjlighet att gå på. Igår var jag på Piloxing- ett kul och annorlunda pass där Pilates och Boxning har kombinerats till en härlig kombo. Idag var jag på CX Works och Cykel Activio. Underbart. Ett minus bara och det var att jag hamnade bredvid en stinkande svettgubbe under cykelpasset. Ni vet, en som luktar som att han duschade och tvättade träningsoutfiten för tre månader sedan. Uäck! Jag fick nästan nackspärr tillslut eftersom jag tvingades hålla nacken roterad för att slippa komma i närheten av svettgubben med min stackars lidande näsa. Synd på ett i övrigt grymt pass. I morgon ska jag lyfta skrot tills musklerna darrar och ber om nåd. Jag längtar!
Så här har jag till exempel gjort idag. Det ser mesigare ut än det kändes.. CX works är ett intensivt men kort pass på 30 min med fokus på core och rumpa. Bild snodd från Les Mills. Även cykelpasset var 30 minuter men låg på en hög intensitet. Alla hade pulsklockor och man kunde följa pulskurvan på en stor bildskärm på väggen. Inte läge att mesa med andra ord. Jag cyklade så att jag kände mig lite yr efteråt... Underbart enligt mig..
7 kommentarer:

 1. Kanske ska satsa på en karriär som personlig tränare?
  /2-barns morsan Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade kanske varit något. Men Nej. Jag arbetar ju som sjukgymnast och där får jag verkligen möjlighet att arbeta med träning och försöka sprida mitt budskap om träningens alla fördelar. Jag har jobbat som Pilates- och Aerobisinstruktör under många år. Jag kan sakna det men känner inte att jag vill prioritera att lägga så mkt tid. Det finns ju så mkt annat man vill hinna... Kram!

   Radera
 2. Låter härligt! Fick äntligen min kettlebell med posten igår, så det blev ett litet pass i källaren på kvällen:-D. Förutom att jag bar hem 12-kg-klunsen i min ryggsäck, 2 km. LYCKLIG - halsont i en dryg vecka, så det har inte blivit mycket träning och nu när jag jobbar heltid och måste jobba "normala" tider (och inte när jag själv känner för det som tidigare) hinner jag inte riktigt med. Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då blir din kettelbellsträning hemma säkert toppen. Du får springa ner och svinga i korta pass då du har tid. Jag älskar kettelbells även om jag bara provat två gånger. Kul och jobbigt! Hoppas att du trivs ok på jobbet iaf!

   Radera
  2. Kettle is da shit! Jag ÄLSKAR det, för helt plötsligt kan man konditionsträna, styrketräna och core-träna i ett och samma kit. Efter en halvtimme är man härligt mör i hela kroppen och dagen efter kan man knappt röra sig. Jobbet - de har lite gestapofasoner för sig, som att man inte kommer in tidigt på morgonen, drar av 30 min lunch om man har jobbat i 6 timmar, att man inte får jobba hemifrån annat än i undantagsfall, att jag inte kommer åt Facebook och att dina fina bilder på bloggen bara visas som ett litet rött kryss. Men kollegorna är trevliga och arbetsuppgifterna helt OK. Kramis

   Radera
 3. Och imorn ska du hänga med mig hjärtat! Då blir det ingen träning, mer än för käkarna;) kram!!!

  SvaraRadera