söndag 15 april 2012

Lite Vienetta på det?

Hej! Åter och välbehållna i hemmets trygga vrå efter en kalashelg. Sammanfattningsvis kan jag ge er dessa väl talande ord för att gestalta vår helg; Havsbrus i örat, trevligt umgänge, god mat i stora lass, bus och lek, smågodis, barnskratt, promenad längs vattnet, brädspel, kaffe, tårta, familj. En perfekt helg.
Det enda som inte var så hejsanhoppsan var hemfärden. Kaspian är åksjuk. Vid samtliga bilfärder som överstiger 60 min så kräks han. Även denna gång. Stek, potatis, morötter, brunsås och vienettaglass i en härlig kaskadspya. Mums. Panikstopp på Statoil i Kode. Klädbyte. Wet-wipes-tvätt av bil, son och inredning. Jag älskar Wet-wipes och har alltid minst en förpackning med mig. Världens bästa grej!! Användbar till det mesta- allt från kids till, handfat och kaskadspyor.
Nu när detta kräks-scenario har utspelat sig ett antal gånger så börjar bilstolen bli ganska så...vidrig. Huga. Vi har torkat av den så gott det går men aldrig rengjort den ORDENTLIGT. Så om det är någon av er som läser detta som har ett bra tips på hur man på bästa sätt rengör en bilbarnstol- snälla- dela gäärna med er!
Lördagsunch och gófika hos farbror Robin och faster Emelie..

Farbrors kokkonst fick väl godkänt av twinsen. Och de var nöjda över att få sitta på storstolar!

Vi fick panikbarnsäkra lägenheten... typ rädda alla fina ljuslyktor i twin-nivå och ställa divan framför alla kmappar på multimediaapparater och sådant.. Denna fäll var väldigt mysig och poppis

Efter lunchdejt bar det av till Skalhamn och Roberts kusin Andreas med familj där vi spenderade kvällen och natten.  Robert och Andreas har växt upp i husen bredvid varandra och är nästan som bröder.  Twinsen var helt saliga över att få leka med stora killar! Här Alvina med Sebastian.

Busig och gó Linus

Alvina ville väldigt gärna köra traktor..

Sååå KUL att leka med andras alla roliga grejer!

Alvina är väldigt musikalisk.. I mammaöron iallafall..

Snillen spekulerar.. Whiskeynördar.. 

Då barnen var nattade så var jag väl värd ett glas vitt och lite soffhäng. Sedan lagade vi trerätters, spelade spel och var uppe mycket längre än jag egentligen orkar. KUL!!

Då twinsen skulle sova tog jag och R en promenix vid havet. Glömde tyvärr att ta med kameran. Synd, för Skalhamn är vykortsvackert. Men väl framme vid bilen var vi tvugna att få ett bildbevis på att vi faktiskt HADE promenerat. Robert suckade och svor över den förbaskade bloggen... Karlar alltså...

Kusinen Tove som är jämngammal med twinsen

Bus med farfar

Stor familj, mycket mat, mycket liv. Extremt mycket brunsås. 

Stiliga med skjorta och allt..

Liten tjej med mycket glassrester i ansiktet..
4 kommentarer:

  1. Jag undrar en sak... Sover dom längre i vagnen när ni hänger filtar över? Gör ni det mörkt hemma oxå när dom ska sova på dan? m

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja, de sover mkt längre om det är mörkt. Då de sover på dagen så sover de oftast i vagnen (även på dagis) och då de sover dagtid hemma så drar vi ner persiennen. Alvina sover alltid 1,5 timma och Kaspian 2 h på dagen.. Skönt.

    SvaraRadera