söndag 8 april 2012

Sibirien, vita ben och rutin-asbergers..

Påskhelgen har passerat och jag har inget att klaga på. Den har varit kanoners. Det hade kanske varit liiiite roligare dock om jag hade fått dela påsken med min man. Fast samtidigt är jag van och har sedan länge accepterat att dela honom med hans andra fru (mrs boll). Det kan dessutom vara ganska så behagligt. Då man umgås många nära och kära på en liten yta så är det alltid lättare att kunna tillmötesgå samtligas behov om man reducerar antalet viljor. Jag har kunnat fokusera helt och hållet på min älskade syster (och självklart twinsen) och inte behövt hålla på och tramsa och flamsa med min man. Men nu längtar jag ihjäl mig efter honom. 4 dagar är min smärtgräns.
På långfredagen intog Sibirien Göteborg. Det snöade och isade och var allmänt oskönt väder. Det kan ju iof passa sig ganska väl eftersom man ska ha tråkigt på långfredagen. Minnas Jesus lidande och allt det där. Stackarn. Det ger helt klart ett visst perspektiv. Det där med att bli uppspikad på ett kors alltså. Då ter sig en snöstorm och minusgrader som extremt behagligt och luxuöst.
Påskafton spenderades med shopping, fika och middagsgäster. Jag har bl.a. köpt ett par jeansshorts från Acne så nu får våren lägga på ett kol tycker jag. Jag ska bara hinna köra ett Brun-utan-sol-race på mina bleka, orakade och fnasiga vinterben först. SEN- då får våren och sommaren komma. Bums.
En annan observation jag gjort under dessa dagar är att man är extremt bunden och rutinstyrd med twins. Ingen jag normalt reflekterar över. Man är så van och kör på autopilot.. Och då man umgås med andra småbarnsfamiljer märks inte heller detta beteende och vanor så tydligt. De flesta med små barn har tydliga mat och sovtider. Men nu när jag umgåtts med Lotta och Erik (som inte har barn) har jag känt mig som rutin- och -tidspassar-gestapo. Som inför vår påskaftonsshopping då jag jagade upp dem i arla morgonstund (i deras mått mätt alltså. Jag och twinsen hade redan varit uppe och röjt ett par timmar) så att vi skulle hinna köra till vår destination innan twinsen blir för sömniga. Ni vet- annars somnar de som små ljus i bilen och vill absolut inte sova något mer efter det. Vilket resulterar i katastrof och extremt icke-gynnsamma shoppingförutsättningar. Men eftersom jag styrde och ställde med mina tider och rutinplaner så erhöll vi resultatet att twinsen sov i över 2,5 timmar vilket medförde en vääääldigt behaglig och lugn shoppingrunda. Och så har jag hållit på med tider och mat och sömn hit och dit. Jag har nästan lite asbergers då det kommer till barnens rutiner och vanor. I allafall då inte Robert är med. Men jag antar att det är något jag utvecklat för att överleva livet som tvillingmamma. Eller i allafall göra det så bekvämt som möjligt. Eller mindre obekvämt kanske är en bättre beskrivning.
En si sådär 5 kg smågodis från Göteborgs bästa godisbutik. Det var  lång kö utanför och väl inne i butiken  så  vaktade att antal godisvakter så att inga foliebeklädda ägg försvann..

Twinsen fick ljuvliga små påskägg gjorda i metall. Fyllda med morotstix och annat mumsigt från Småfolk.

Långfredagen var lugn och skön. Lite fika, lite godis, mycket prat.

Vi försökte också att förvandla twinsen till påskkärring/påskgubbe.
Trots att vi mutade med saft och kakor så gick det sådär...

Haklappen ska ju inte va med på bild egentligen..

Lotta föregick med gott exempel.

Men det var kul att få låna mammans rouge i allafall!

Jag vill INTE!

Jag är inte naken. Jag har bara väldigt små shorts på mig. Jeans har inte känts rätt denna frossarhelg.. 

Temat.. Förutom Jesus på korset..

I Alvinas påskägg från mormor fanns en ljuvlig påskklänning från Zara.

Kaspian fick också fina kläder men han fastnade inte på  bild. 

Påskaftonsshopping och fika..

Twinsen använder helst sin mamma som klätterställning..

Kaspian plus några kilo snor och sand i ansiktet... Som vanligt med andra ord..

Lekparken utanför vårt lilla hus. Det är här vi hänger, dagarna i ända.  Jag är ganska less.  

Men det är mysigt också såklart..

Twinsen har fått egna gungor på altanen. Extremt uppskattade. Jag uppskattade dem desto mer då jag fick lata mig i stället för att putta på fart.

Det har färgats ägg i olika kulörer, pyntats ris, vi har hängt upp fjädrar i trädgården och allmänt påskfixat så att svetten nästan runnit... Och lagat påskmat så att det stått härliga till.  

Påskriset är lite glest, fattigt och allmänt fult. Jag är inte så bra på att pynta smakfullt. Jag går mer all in och handlar mitt påskpynt på Rusta. Men påskigt- det blir det!! Spana in vår grillade sparris med rom och hemmagjord hollanaisås i bakgrunden. Så god! 

Som sagt. Påskens huvudsakliga tema hemma hos oss... 


5 kommentarer:

 1. Menar du verkligen att det var kö in till 4-gott? Och vakter?? Vi har oxå tryckt i oss hemska mängder lösgodis och nu börjar det synas tycker jag...att man frossat alltså. Jag råkade se er på Coop, tror det var i fredags va? m

  SvaraRadera
 2. Vi var på COOP i fredags! Du skulle sagt Hej så jag hade vetat vem denna "m" är. Jag ställde mig på vågen i morse och förväntade mig en gigantisk siffra. Men jag hade gått NER. Sjukt. Det verkar som att en diet bestående av socker och vin fungerar för mig. Får kanske fortsätta såhär tills beach 2012. Hmm.. Hoppas ni haft en bra påsk!

  SvaraRadera
 3. Men du, jag har precis kört ett hårt pass och sen styrketräning efteråt och jag kan säga att DÅ märkte jag verkligen att jag hade ätit MYCKET lösgodis, det kändes som att jag var nybörjare :)) Jag förstår att du har gått ner i vikt för om det är du på bilden i minishorts så är du ju jättesmal, kan inte se att du fått tvillingar! Själv är jag 179 lång och väger bara 65 kg och ändå ser jag plufsig och runt midjan växer det hur jag än tränar eller äter.... undantag för godiset då ;) I fredags kände jag inte för att heja, jag sprang hysteriskt runt och letade med en av mina 1 åriga primadonnor, liksom tassade på tå för att hon skulle va lugn, den andra primadonnan satt kvar i bilen ochväntade, med pappa såklart! m

  SvaraRadera
 4. Haha ja helt sjukt vad man är låst vid barnens ät- och sovtider. Det är nog ett tvillingsyndrom ;-)

  Min diet består också fullständigt av godis! :-D

  SvaraRadera
 5. Till m: Ja, det kan vara krävande att shoppa med en primadonna. Jag hade lite av samma problem med Alvina i fredags =) Hon var typ tillsalu tillslut... Tur att de är underbara också mellan varven!
  Till J: skönt att höra att jag inte är ensam med mitt rutin-beroende!

  SvaraRadera