onsdag 25 april 2012

Överdriva?

Jag har fått nya träningskläder av min man. Så gulligt och omtänksamt. Finns det något som skänker större träningsmotivation och är så peppande som nya träningkläder? Jag tror int.
Glad i hågen och hoppade jag in i bilen och åkte till gymmet. Redo att svettas och ta i. Box, stod på schemat. Det är härligt att få bli lite förbannad och få ut sina aggressioner med jämna mellenrum. Väl på passet så var samtliga deltagare där i par. Utom jag och "Jim"- 185 cm lång och uppskattningsvis dubbelt så tung som mig. Minst. En rejäl biff helt enkelt. Han var lite skräckinjagande men jag blev mest taggad.
Jag ville inte visa mig vek eller att jag var sämre än honom så jag slogs för mitt liv. Vi har även gjort upphopp, burpees, brottats och han slog nästan min axel ur led. Han var smått galen och om han tyckte att jag fuskade så slog han till mig i skallen med mitsen och vrålade att jag var värdelös. Underbart. Fast efter passet har jag forlorat synen på ett öga- det flimmrar och känns väldigt märkligt. Svårt att blogga faktiskt. Jag antar att det är ett tecken på att jag tog i tillräckligt och rejält.. Om man bestämmt sig för att träna så bör man göra det ordenligt tycker jag. Jag kommer helt klart komma tillbaka på samma Boxpass nästa vecka. Hoppas Jím vill vråla mig i örat igen. Jag hoppas att jag fått tillbaka min synförmåga bara..

1 kommentar:

 1. Hej Soife!

  Måste först bara säga: VILKET UNDERBART INLÄGG! HAHA!! Jag blev också sugen på att boxas!

  Jag tänkte att jag skulle svara på din fråga här istället, så att du inte missar det :)

  Jag brukade äta väldigt mycket socker och gosaker. Det blev till en vana att köpa det när ja köpte kaffe på skolan, när ja gick och handlade mat... bakade titt som tätt och kom på mig själv att inte ens tycka det var gott längre utan ja tryckte bara i mig en massa av ren vana. Då bestämde ja mig för detta :) Men ja kommer definitivt äta en massa godsaker framöver, kanske lite mindre frekvent bara :). Och som du säger, när man tränar bra så gör de ju inte lika mycket att man stoppar i sig sånt, i alla fall med tanke på vikten. Men som du säger är de viktigt att få i sig RÄTT saker om man vill få ut mer av sin träning och där tycker iaf JAG att kosttillskott hjälpt mig som ett KOMPLEMENT till vanlig mat.

  Jag var också skeptisk till proteinpulver och sånt förut och vissa saker är ja fortfarande skeptisk till ;) Men jag får för mig att detta hjälpt iaf mig att bygga lite mer muskler :)

  Jag brukar tänka att alla mål ja äter ska innehålla hyfsat med protein. Om det är ägg, keso, kesella eller proteinpulver varierar. Det är ju olika enkelt beroende på när och hur detta mål ska intas.

  Jag tycker kanske inte att du ska byta ut mellanmål helt mot tillskott utan komplettera med det. Till exempel är ett jättebra mellanmål innan träning frukt + en proteindrink. Jag brukar även blanda en proteindrink och sippa på under tiden jag tränar om det var ett tag sedan jag åt för att inte gå in i förbränningsläge. ett tips är att köpa en smartshake som har två burkar i botten. Där kan man ha två portioner proteinpulver och ändå använda flaskan som vattenflaska under dagen. Då har man alltid med sig akutmellanmål om det behövs eller ett komplement till maten om det behövs :) Har hjälpt mig jättemycket iaf!

  Jag brukar även blanda kesella och fun light i en burk och stoppa i massa frysta hallon och lägga i väskan. Då håller den sig kall i ca 2h och är perfekt att äta till mellanmål sen, supergott och massa proteiner :)

  Gällande proteinpulver så är det verkligen en djungel. Många är väldigt söta (sötningsmedel) och jag tycker att det har varit svårt att hitta något som är gott bara som det är utblandat med vatten. Godast är det ju att blanda i mjölk och frysta bär och frukt som man kan göra på morgonen eller på kvällen. Men jag tycker att de är bra att köpa några prover på proteinpulver så att man får känna lite hur olika smakar. De brukar kosta typ 20kr för en provpåse och de är lätt värt det att testa innan man köper 1-2kg protein som man kanske ska trycka i sig än fast man tycker det är äckligt.

  Även om du är bra på att äta efter träning så tycker ja att du kan blanda en halv proteindrink och verkligen ta direkt efteråt när du tränat. De blir du inte mätt på men det ger musklerna byggstenar att börja reparera sig med på en gång! :)

  Nordica fitness mörk choklad proteinpulver tycker JAG är god för den är inte lika söt som många andra. Den är även fri från aspartam vilket ja gillar! Den är även laktosfri. Så det är ett tips om du vill ha chokladprotein och inte gillar om de är för sött. De kan du köpa på fitnesspolaren.se men de har tyvärr inga prover där.

  Om du vill ha någon annan smak är Protein delite – jordgubb & vit choklad från SCITEC underbart god! :) Som en sommardrink :)

  Om du däremot VILL ha ett sötare protein så sägs O.N 100% whey gold standard i smaken Cookies and Cream vara jättegod. Den har ja dock inte testat själv.

  Om man ska ta det lite längre så är det Vassle som du ska ta efter träning, gärna innehållande BCAA och på kvällen är det kaseinprotein som gäller som är långverkande och ger kroppen proteiner under natten. Det är bra skit :)

  Lycka till med muskelbygget och fråga gärna mer! Jag tycker sånt här är KUL! :)

  (det blev ett långt svar)

  KRAM!

  SvaraRadera