tisdag 15 mars 2011

Jag = Toktrött, stenknäpp Maria Montazami?

Alltså det här med sjuka barn är inte jättekul. Särsilt inte då det är två sjuka små barn. Jag tror inte att föräldrar som inte själv har tvillingar kan förstå hur intensivt det kan vara för oss tvillingföräldrar periodvis. Jag tycker normalt inte att tvillinglivet är så värst ansträngande utan flyter på ganska smärtfritt. Men nu är det jobbigt. Jag tycker inte om att känna mig otillräcklig som mamma och just nu är jag det definitivt.
Dock mår båda barnen något bättre idag så jag skymtar ljuset i tunneln. Det jobbigaste med hela RS-grejen är förutom att jag tycker att det är skithemskt att se mina barn hosta lungorna ur sig, är att vi inte får sova, alla 4 familjemedlemmar har svår sömnbrist just nu. I natt har Robert styrt omkring Kaspian i barnvagnen runt i lägenheten..lille K somnar lättast så, lite halvsittande. Hjärnan slutar liksom att fungera normalt efter ett par katastrofala nätter, alla tankar går långsamt. Igår kallade Robert mig för Maria Montazami för han tyckte att jag pratade lika långsamt som henne... En annan konsekvens är att humöret blir lika svajigt som en monstertruck körandes på lina. Som igår till exempel.
Jag: Vad ska vi äta till middag idag?
Robert: Åh jag orkar inte. Kan vi inte bara äta mackor?
Jag: Mackor???!!! Är du galen?? Till kvällsmat???
Robert: Vadå?
Jag: Jan Robert Vilahamn (för att verkligen låta allvarlig). Vi är faktiskt föräldrar nu och då måste man ta mathållningen på allvar! Man kan inte hålla på och äta mackor stup i kvarten utan det är viktigt att man lagar näringsrik mat!!
Robert: Men vi åt ju tacos till lunch..räcker inte det?
Jag: (börjar gråta): Åh herregud..vi kommer bli så dåliga föräldrar. Våra barn kommer dö av näringsbrist för att vi slarvar så med maten.. De kommer bara få mackor, korv och skit mina staaaacckars barn....buhuu... Om de inte dör av RS kommer de dö svältdöden...buhuuuu...
Och så höll jag på ett tag...
Ni hör ju själva. Man blir helt stenknäpp, knasig i kolan, dum i huvudet och cocolocco.
Sen lagade vi mackmiddag. Grovt bröd med massa goda pålägg och grönsaker så näringsvärdet blev nog inte så dåligt trots allt..

1 kommentar:

  1. Du är fantastisk Sofi! Jag hejar på er!! Krya på er!
    KRAM J

    SvaraRadera