tisdag 1 mars 2011

Kräsna barn

Vi jobbar verkligen på bra med projekt "mat" här hemma. Vi försöker få barnen att äta gröt och smakportioner. Katastrofalt resultat. De vill inte ha någonting. Jag och Robert sitter vid bordet och försöker att läska och locka dem med vår mat. Vi beter oss likt två teaterapor, gestikulerande och kommer med högljudda, entusiastiska utrop som "Åh sååå GOTT", "NamNam" och "MMMMMMMMMMMMMM". Vi har provat alla knep vi kan hitta på. (Robert har tom varit så elak att han gav dem citron. Han tänkte att allt annat skulle smaka marängsviss i jämförelse). Men twinsen tycker att mjölkersättning is the shit. I kväll provade vi välling för första gången (med förhoppning om att få sova lite bättre på välling än ersättning). Så fort de fick vällingen i munnen började de hulka, såg extremt spyfärdiga ut och skrek BLÄ!
Nu hoppas vi på att de ska börja äta vanlig mat innan de börjar högstadiet i alla fall..

Våra barn skulle till och med rata detta. I promise.

3 kommentarer:

  1. Om vällingen blandas ut 50/50 med mjölkersättning kanske det går bättre. Bara ett litet tips som funkat klockrent för mina två kottar. Lycka till!!

    SvaraRadera
  2. De lär nog sluta med vällingen långt före högstadieåldern..då får man börja vara rädd för att de ska börja dricka öl

    SvaraRadera
  3. Ta det lugnt med maten! Barnen är faktiskt väldigt små än, i synnerhet med tanke på att de är födda lite tidigt. De kanske helt enkelt inte är mogna för att äta än? Tids nog kommer det... Vi väntade till vår lilla kille var 6 månader med att introducera smakportioner. Då var han VERKLIGEN intresserad och stal mat från min tallrik... Sedan gick det trögare ett tag, och som du vet är det fortfarande lite upp och ner med matningen. Har du testat med fruktpuré? Det brukar för det mesta gå bra. Pysen ratade ALL sorts gröt de första 2-3 månaderna. Sedan testade vi EnaGo's mjölkfria äppelgröt - och plötsligt blev det gott med gröt i alla fall. Lycka till! Kramis

    SvaraRadera