måndag 28 mars 2011

Stopp i systemet..

God måndag! Hoppas ni vaknat upp till en ny härlig vecka med nya möjligheter!
Här har vi det mest förstoppat. Eftersom barnen matvägrat så länge och nu plötsligt sitter och gapar som hungriga fågelungar vid köksbordet har de kanske fått lite väl mycket mat på kort tid. Jag har liksom bara öst på...
Hoppsan. Dumt. Men hey, jag är ju förstagångsmamma faktiskt, jag måste få prova mig fram och lära mig av mina misstag. Båda barnen lägger nu små, stenhårda, svarta lakritspastiller i blöjan. Idag blir det katrinplommonpuré och vatten för att förhoppningvis lindra stoppet i systemet. Finns det något annat att göra?
I gårkväll var Alvina helt hysteriskt vid nattningen. Som en 14-årig pubbe-unge. Då hon skulle ligga ville hon sitta och om hon fick sitta ville hon ligga. Och så höll hon på tills hon däckade utmattad bredvid sin utmattade mamma (Kaspian sov som tur var gott tillsammans med sin mormor). Samtidigt som Alvina skrek skickar Robert bilder från poolområdet på det 5-stjärniga hotellet i 25 grader varma Antalya. Även om jag tycker att Robert VERKLIGEN behöver och förtjänar sol, god mat och nätter utan barn så blev jag fruktansvärt provocerad.
"Åååååh här sitter jag med en skrikbebis och han får sparka boll och bada i solskenet. Och sova hela nätter på hotell. När ska jag få sova på hotell och äta hotellfrukost? Jag vill också!!"
Nu känns det dock bättre. Båda barnen mår bra trots lakritspastillerna som de med stor möda ploppar ur rumpan. Solen lyser över Vilhelmina också faktiskt, fast det är 7 grader kallt.
Morfar visar filmer med skotrar och fräna bilar...han gör sitt bästa för att stimulera Kaspians och Alvinas motorintresse
eftersom både jag och Robert är helt ointresserade...
Jag kan sitta själv nu!

2 kommentarer:

  1. Kör i mycket fett i purerna, olja eller flytande margarin, det gör att det åker lättare genom magen. :) (där det står ta en tesked tar jag två)
    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  2. Håller med ovanstående, rapsolja ska det vara... samt varannan vatten för dom små med (läs varannan ersättning... typ gröt till frukost, ersättning till mellis, sen lunch (mat), ersättning, middag (mat), ersättning... Funkar för Elias iaf.

    SvaraRadera