fredag 11 mars 2011

Sjukstuga och planerad tjejkväll i farozonen.

God morgon! Här har vi varit uppe med tuppen med två snoriga och hostiga bebisar. Stackars Kaspian har knappt kunnat sova alls eftersom han hostar så att den lilla kroppen skälver då han ligger ner. Och stackars min fantastiska man som varit uppe och tröstat hela natten utan att väcka mig (ni som följer bloggen vet ju att vi inte kan sova i samma rum eftersom Kaspian sover så dåligt, så vi sover i olika rum och byter barn varannan natt). Jag sov gott som en liten gris med öronproppar med Alvina under tiden. Men sedan kl 6 har Alvina också varit hostig, snorig och vaken. Robert (som var vit som ett lakan förutom de blåa påsarna under ögonen) stack iväg på jobb och jag och hostisarna har varit uppe och grejat och myst. Så idag är det bara jag som är på topp i familjen Vilahamn. Alltid något.
Ikväll är jag utbjuden på middag på stan av min kära vän Mariell. Jag har verkligen sett fram emot vår kväll då det var väldigt länge sedan vi hade en tjejkväll utan barnen. Så typiskt. Det känns inte så värst snällt att bara dra iväg då jag vet att Robert är tröttare än tröttast och barnen sjuka. Jag håller tummarna så hårt jag kan för att ett mirakel skall ske under dagen. Att Robert är pigge piggelin efter jobbet och att barnens snor och hosta ska gå upp i rök.

Suddig bild på mig och hostiga bebisen..
Igår drack Alvina nästan upp en hel flaska helt själv. Hjälp, var ska detta sluta.
Först tänder och sen "äter" hon själv. Snart skaffar hon väl kille och pensionssparande också..
Min stora självständiga dotter. Fast hon vägrar att äta något förutom ersättning.
Hon hatar till och med goda saker som mango och banan.

5 kommentarer:

 1. Om du bara visste hur jag känner igen mig i att "en olycka sällan kommer ensam", eller att saker som man har sett fram emot brinner inne för att barnen/barnet eller maken blir sjuka... Hoppas att ni kryar på er! Vitlök och honungsvatten till de stora, vitlökstoppad mjölkersättning till de små, kanske? Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Nä vi har inte börjat än då det vill till sig att man är rejält påläst innan man börjar så man kan verktygen men framförallt grundfilosofin bakom, attityden ska vara A och O, men snart så ska vi köra :) Anna Wahlgren är den första som poängterar vikten av att ta tag i sömnproblemet för BARNETS skull, inte bara för föräldrarnas skull. Barnet har ingen som helst lust att vakna stup i kvarten, de vill också sova i lugnan ro och inte behöva oroa sig för vargen, du kommer förstå när du läser boken :) Hon sätter ord på det som borde vara självklart, men i Sverige idag har man liksom accepterat att små barn SKA va jobbiga och inte VILJA sova, det predikas att det är heeeelt NORMALT med barn som ej sover om nätterna, vanligt kanske ja, men inte det normala, och definitivt inte bra för de små. Vi har inte börjat "kura" än men vi har börjat med schemat. Mitt tips är att börja med det så fort som möjligt innan ni börjar med själva kuren, det är liksom första steget. Det vill säga att du har ett schema för mat och sovlurar på dagen. Sähär ser Bonnies schema ut:
  07.30: vakna
  08.00 Grötfrukost
  09.30-10.15 sova lur 45 min
  11.30: lunch
  12.30-14.00:sova middag 1.5 tim
  14.15: Gröt och fruktmellis
  16-16.45: Sova lur 45 min
  17:30: middag hela familjen
  19.00-20.00: Bad, gröt och skoj
  20.00-07.30: Sova hela natten(snart i alla fall :) Schemat kan kännas lite strikt i början men småttingarna mår bra av rutiner och utdelningem kommer sen när rutinerna och kuren satt sig och vem som helst kan mata och söva ens barn vartsomhelst. Och nej femminutersmetoden är ju bara för hemsk. Visste inte vad det var förut men när jag läste om den tänkte jag att detta kan ju bara inte vara sant att folk håller på med, usch och fy!! Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ville bara skriva en liten kommentar för jag följer din blogg med stort intresse :)

  Jag tror att jag skrev en kommentar förut någon gån också. Vi bor i Östersund och har tvillingar på 4,5 månad - Oscar och Elsa. Hur gamla är era? Jag har fått för mig att de är ungefär lika gamla som våra?

  Här stökar vi också på med olika smakisar, men det mesta går ner här. Fast Elsa är lite mer finsmakare och tycker att en del saker smakar bläää! :)

  SvaraRadera
 4. Hej Emma! Ja, du har skrivit tidigare. Jag är glad att du tycker om bloggen. Alvina och Kaspian föddes den 27 augusti, de är alltså 6,5 månader. Men de föddes 1,5 månad tidigt så de är "egentligen" bara 5 månader om man går på det beräknade förlossningsdatumet. Kul att du komme från Östersund, jag är också norrlänning ju. Alvina heter förresten Elsa i andranamn, fint! Ta hand om dina små. Kram

  SvaraRadera
 5. Aha, ja men då är det ju inte jättestor skillnad ändå i ålder mellan dem :) Kul att följa när det är ungefär jämnt i ålder och dessutom tvillingar. En del saker blir ju lite annorlunda...t.ex. vakna nätter när man är uppe hela tiden (känns det som) för de vaknar varannan gång eller man får ha varsitt barn. Ojojoj...men det är tur att det för det mesta är dubbelt så roligt också :)

  Mvh Emma

  SvaraRadera