onsdag 21 mars 2012

Lycklig?


Jag är ju lite av en funderare. Jag funderar på allt möjligt. Stort som smått. Ytliga och djupa ämnen. Ofta tänker jag på lycka. Vad är lycka, hur känns lycka och hur blir man lycklig? Jag tror att "vara lycklig" är vad de allra flesta människor längtar efter och eftersträvar. Detta kan man ju göra på olika sätt. Jag antar att det finns lika många olika metoder och tillvägagångssätt för att bli lycklig som det finns människor på jorden. Min slutsats och metod är i allafall att den stora lyckan byggs av de små tingen! Gott kaffe på morgonen. En komplimang. En extra lång morgonpuss från min man. Solsken på näsan. Barnens skratt. Att springa. Ett minne. Ett sms från en vän. Lycka kan gestaltas på olika sätt: dem kan vara materiell, känslomässig eller fysisk. Den gemensamma nämnaren är att lyckan finns där man själv väljer att se den. Om man inte har lust att vara lycklig så slipper man. Lyckan tränger sig inte på. Den letar inte efter någon. Lyckan kommer inte att knacka på din dörr om du inte önskar att den ska göra det. Men lyckan finns alltid närvarande. Men bara om man väljer att se den, om man väljer att öppna dörren, välkomna och bekräfta den. 
Jag är inte alltid lycklig. Jag har mina svackor. Jag blir förbannad, ledsen, trött, besviken. Konstigt vore väl annars. Jag bjuder in alla känslor. Jag tillåter mig att känna ilska, rädsla, oro, skam. Men jag förbjuder mig själv att fastna i mörka eller destruktiva tankar. Alla har ett val där. Och då väljer jag att vara lycklig. Och agera i enlighet med mina värderingar. 
Jag är inte alltid lycklig. Men jag är lycklig varje dag.  
Här kommer några bilder från idag som skänkt mig stor lycka. 
Jag fick spendera hela dagen med dessa tre!

Vi hade alla fyra möjlighet att vara LEDIG en vanlig onsdag. Underbart!

Jag åt en god lunch. Vi älskar thaimat..

Alvina också!

Himlen var BLÅ! Solen SKEN. Våren är här!

Vi köpte GOTT kaffe

Barnen hade roligt på Plikta i Slottskogen (en nybyggd jättelekpark)

Vi har gungat, hoppat studsmatta, åkt karusell, åkt tåg, klättrat. Haft en KUL dag!

Jag hade en het man att kramas med..3 kommentarer:

  1. Ja jag håller med att "tvillinglivet" verkligen är en bergochdalbana! Men det verkar som ni haft en HELT underbar (och lycklig) dag!

    SvaraRadera
  2. Vi äääälskar Alvinas tofs! :) kram C & E

    SvaraRadera
  3. Jag älskar också tofsar! Men inte Alvina tyvärr..de tas bort illa kvickt efter 2 minuter.

    SvaraRadera