tisdag 20 mars 2012

Ny förskoleplats!

Hej! Haft en väldigt bra tisdag idag. Härligt träningspass i arla morgonstund (en mkt trevlig dam på 70 + sa att jag minsann såg väldigt "spänstig" ut.. Kan man få en bättre start på dagen???), efter träning bra pluggflow, därefter lunchdejt med finaste Linda och då jag kom hemsläpandes på twinsen möttes vi av underbara nyheter i brevlådan. Barnen har fått plats på förskolan som ligger i anslutning till vårt hem! Nästintill ett mirakel då vi för några veckor sedan fick höra att väntetiden kunde vara så lång som upp till 3,5 år(!). Skam den som ger sig och förra veckan ringde Robert och charmade (manipulerade) förskolehandläggaren. Det satte tydligen fart på kön för hux flux så dök två platser upp ur tomma intet. Detta känns underbart. Mest för att det blir mer bekvämt för oss. Just nu anser vi att transporttiden mellan hem-förskola är mer än lovligt hög och alltför tidskrävande. Tid man hellre lägger på annat. Dessutom är denna förskola nybyggd och fräsch till skillnad från den förskola som twinsen hänger på just nu. Deras nuvarande förskola är lite mer rough, typ Polen-style.
Twinsen kommer att börja i augusti vilket passar perfekt eftersom de kommer att vara hellediga i sommar. Övergången blir smidig och jag tror knappast att twinsen kommer att reflektera över flytten eller sakna sin gamla förskola. Det enda negativa med denna förändring är att jag kommer att sakna pedagogerna. Vi älskar våra tre nuvarande "fröknar". De är toppen på alla tänkbara sätt: trygga, kompetenta, påhittiga, de tar sig tid, de är uppmärksamma och ger sitt arbete sitt fulla engagemang. Kaspian och Alvina brukar vilja krama sina fröknar hejdå då vi lämnar förskolan och det tycker jag är ett bra tecken. Vi får hålla tummarna för att pedagogerna på deras nya förskola håller samma klass.
Vi fick naturligtvis skåla i champagne för att fira de nya förskoleplatserna... Eller det var planen men tyvärr var skumpan slut.. så kranvatten i smurfflaska fick duga. Inte så dumt det heller.

Vi har köpt gungor (de röda på bilden), redo att monteras upp på baksidan. Vi planerar att barnen ska gunga ca 2-3 h om dagen i sommar medan vi steker. Good plan!

2 kommentarer:

  1. Stor like på den!!
    Själva väntar vi ännu.. Tre år senare, men vi hoppas på hösten :)
    Kram J

    SvaraRadera